Bojana Popović: Ne može da se uđe u utakmicu kako smo ušle

„Ovo je dobra lekcija. Nervira me broj primljenih golova od Paragvaja, moralo je minimum 10 manje da ih bude”, rekla je selektorka Crne Gore nakon trijumfa u 2. kolu Svjetskog prvenstva (41:26)

9425 pregleda6 komentar(a)
Foto: Boris Pejović

Pobjede nad Kamerunom i Paragvajem su upisane još nakon žrijeba za Svjetsko prvenstvo, možda su zbog toga rukometašice Crne Gore pokazale slabosti na prva dva meča u Helsingborgu.

Početak duela sa Južnoamerikankama je bio očajan, „lavice” su gubile 5:1, a u 2. poluvremenu se uozbiljile i slavile 41:26.

„Nijedna utakmica više ne može da se odradi, mora da se igra. Sve ekipe se bore, igraju rukomet, treniraju svaki dan i pripremaju se za velika takmičenja. Ne može da se uđe u utakmicu kako smo ušle, da očekujemo da će odbrana da se igra sama od sebe, da će golmanke da „skidaju” lopte kako smo zamislile. Moramo da odradimo maksimalno i da tako rezultat dođe”, istakla je Bojana Popović za RTCG.

Selektorka nije bila srećna zbog činjenice da se mreža Marine Rajčić tresla 15, a Marte Batinović 11 puta.

„Ovo je dobra lekcija. Nervira me broj primljenih golova od Paragvaja, moralo je minimum 10 manje da ih bude. To je posljedica 1. poluvremena i jurnjave, jer smo htjele do lakog gola iz dva poteza. Učim ih iz utakmice u utakmicu tim stvarima, a tek su na meču shvatile te stvari koje pričamo. U 2. poluvremenu smo spustile tranzicioni tempo, dozvoljavale ekipi da se postavi i dolazile do lakih golova”.

Utakmica odluke je u ponedjeljak od 20.30 časova protiv Mađarske, pobjedniku će širom biti otvorena vrata četvrtfinala.

„Čeka nas teška utakmica, to je najvažnije za šta bi trebalo da se spremamo”, zaključila je Popovićeva.