DPS Bar: Demokrate neka riješe gužve u gradovima gdje su na vlasti

"Zar nemate vi nekakav čarobni štapić, kojim ćete, kako ste obećavali, riješiti sve probleme čim se dokopate vlasti? Nijeste riješili ništa," rekli su iz barskog odbora DPS

61 pregleda16 komentar(a)
DPS logo
12.08.2017. 20:13h

U slučaju Demokratske Crne Gore se dobro pokazuje istinitost izreke da nikada odijelo ni kravata nijesu činili gospodu, kazali su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Baru.

Oni su reagovali na saopštenje Momčila Lekovića, člana Predsjedništva Demokrata, koji je kazao da autor saopštenja OO DPS Bar ne razlikuje termine "saobraćaj" i "hotel"

"Džaba crvene kravate i vaša mlada lica, kojim se toliko hvalite, kao da niko drugi nije mlad, džaba kad nema elementarne kulture. Postoji još jedna izreka, vrlo poučna: Mladost-ludost!", kazali su iz tog odbora.

Kako su kazali, nadaju se da će u Demokratama shvatiti da svaka javno izgovorena riječ ima svoju težinu i iza nje bi trebalo da stoji "moralna, politička i svaka druga odgovornost," kojima ih nisu naučili "politički oci" koji su "sve više politička prošlost Crne Gore.

"Ukoliko za nekog iznosite tako teške optužbe da je OKG, dužni ste da za to odmah nadležnim organima dostavite konkretne dokaze. A vi dobro znate da takve dokaze nemate, niti postoje. Dalje, u modernim, civilizovanim zemljama u čijem je društvu Crna Gora - našom zaslugom, smjena vlasti se ne vrši nikakvim izvrtanjima iz fotelja! Nemojte vise ponavljati tu uličarsku i rogobatnu floskulu iz svakog vašeg saopstenja. Zapaljivu i neprimjerenu retoriku pripisujemo tome sto ste učili i ponikli u strankama koje su u proteklim godinama na takav način manipulisale ostrašćenim pristalicama i pokušavali, kao sto vi pokušavate sad, da zapale Crnu Goru," rekli su iz OO DPS Bar.

Ali te godine su, kako su kazali, davna prošlost.

"Na takav način možete "ratovati" u saopstenjima sa svojim opozicionim kolegama iz DF-a, a na opšte zgražavanje javnosti Crne Gore. Mi vam nećemo kao oni spočitavati vaše lične naklonosti i opredjeljenja. Nas nikada nećete uvući u tu političku žabokrečinu, jer osim sto poštujemo sebe, poštujemo prije svega javnost Crne Gore koja ova saopstenja čita," dodaju u saopštenju.

Podsjetili su Demokrate da su gužve ogromne i u tri opštine u kojima njihova partija čini vlast.

"Zar nemate vi nekakav čarobni štapić, kojim ćete, kako ste obećavali, riješiti sve probleme čim se dokopate vlasti? Nijeste riješili ništa," rekli su iz barskog odbora DPS.

Kako ističu, aktuelna sezona je najbolja u poslednjih trideset godina u Baru, a voda u Sutomoru je čista, kako dodaju, zahvaljujući novom vodovodnom i kanalizacionom sistemu koji je pušten u funkciju, a na koji je Sutomore čekalo decenijama.

"Broj registrovanih turista na današnji dan u opstini Bar je 20.425, sto je 4 odsto više nego prošle godine, a ukupan broj gostiju prelazi 60.000. U danima vikenda broj vozila koja prodju kroz tunel Sozina je 30.000. Istovremeno, Bar je i značajan tranzitni centar, jer veliki broj vozila nastavlja put prema graničnom prelazu Sukobin, koji je u ovom momentu treći po frekventnosti u regionu," rekli su.

Kazali su i da gužve u saobraćaju u Sutomoru ne stvaraju samo pješaci, već i šest ukrštanja glavne saobracajnice sa bočnim, od kojih su tri izrazito frekventna. Činjenica je, napominju, da Sutomore prima vozila iz najfrekventnijih putnih koridora Podgorica-Bar i Budva-Bar-Ulcinj.

Ova sezona, kao i postsezona, kazali su, biće po svim parametrima rekordne za opštinu Bar.

"Teško će vam to pasti, jasno nam je! A tek kada u predstojeću kampanju za lokalne izbore udjemo sa tako dobrim brojkama, realizovanim projektima i investicijama i jasnim planovima za budućnost Bara, shvaticete i vi da, osim napada na DPS, Baranima nemate šta da ponudite," zaključili su iz OO DPS Bar.