Joković se nada da će biti budući predsjednik SNP

"Ja sam siguran da će preovladati većina koja je za očuvanje partije", rekao je Joković

237 pregleda7 komentar(a)
Vladimir Joković, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
09.08.2017. 17:32h

U susret kongresu SNP-a u nedjelju, za najozbiljnijeg kandidata za nasljednika Srđana Milića uz Snežanu Jonicu slovi i Nikšićanin Vladimir Joković- član odbora iz Plužine.

On je za TV Vijesti kazao da osim otvorene podrške koju mu pruža predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, računa i na veliki dio članstva, uz tvrdnju da je upravo iz baze krenula njegova kandidatura, nasuprot Jonici koju kako kaže forsira centala partije.

Joković naglašava da se zalaže za angažovanje mladih ljudi koji bi SNP poveli naprijed bez podjela. Zato je tri dana uoči kongresa optimista.

"Ja sam siguran da će preovladati većina koja je za očuvanje partije i da ću ja sigurno pobijediti na kongresu", rekao je Joković.

  • Šta smatrate ključnom prednošću u odnosu na protivkandidatkinju Jonicu, koja se može pohvaliti zavidnim političkim iskustvom?

Mislim da sam u prednosti jer dolazim iz Opštinskog odbora Plužina, gdje smo svaki put ubjedljivo pobijedili vladajuću partiju, uvijek tamo vršimo vlast i to je najuspješniji opštinski odbor SNP-a od nastanka do danas. Razlika između mene i nje je i ta što sam ja kandidat članstva SNP-a od mjesnih odbora prema centrali, a ovo je obrnut slučaj - iz centrale prema članstvu.

  • Za razliku od Snežane Jonice koja je vrlo jasno suprotstavljena onom dijelu partije čiji je neformalni lider Dragoslav Šćekić, predsjednik beranske opštine, vi kažete da ne pripadate ni jednoj struji. Evidentno je međutim da podršku imate od Šćekića čija je struja malobrojnija. Da li bi upravo taj odnos snaga mogao presuditi kod izbora predsjednika?

Ja ne očekujem samo podršku od strane Šćekića, mene je predložio plužinski odbor, koji je uvijek bio na strani SNP-a koji je podržavao Srđana Milića i koji je često glasao protiv onoga za šta se zalagao Šćekić. Oni su vjerovatno u meni vidjeli da bih to mogao objediniti.

  • Dosta su optimistične Vaše ocjene da je konflikt u SNP-u posljedica ličnih odnosa pojedinaca. Kako bi pomirili razlike i sukobe u ipak u ovom trenutku prilično podijeljenom SNP-u u slučaju da postanete lider?

Mislim da treba poći od minimuma zajedničkih interesa i onda na tome graditi jedinstvo partije i najbolje bi bilo da svi budu pomalo zadovoljni ili pomalo nezadovoljni. Rješenje nikako nije da su neki posve zadovoljni, a drugi posve nezadovoljni.

  • Mislite li da je pomirenje moguće ako za predsjednicu bude izabrana Jonica, i hoćete li joj biti podrška ako izgubite?

Prvo, ja se nikad ne bih kandidovao za predsjednika da se gospođa Jonica zalaže za jedinstvo partije. Zato sam i predlagao konkretna imena, ali to nikako nije dolazilo do struje koja želi tu potpunu podjelu i onda sam prihvatio kandidaturu iz bunta što se ne sluša šta misli članstvo i mladi, školovani ljudi, spremni da se uključe i pomognu. To je bio jedini razlog moje kandidature.