Breskvica i Teya Dora glavni favoriti za predstavnika Srbije na Eurosongu

Večeras se bira srpski predstavnik za Eurosong, biće predstavljeno 16 numera

5354 pregleda10 komentar(a)
Može li Konstrakta opet poraziti favorite, Foto: Printscreen

Finale srpskog izbora za predstavnika na Eurosongu biće održano večeras, a preksinoć je u studiju u Košutnjaku izabrano još osam finalista.

Tako će festival “Pesma za Evroviziju” večeras otvoriti mlada nada srpske muzičke scene Iva Lorens sa pjesmom “Dom”, a nakon nje na scenu će izaći i jedan od učesnika prvog serijala IDJ takmičenja Džordži koji će pjevati “Luna park”.

Dvije favoritkinje ovog takmičenja Breskvica i Teya Dora nastupiće jedna za drugom. Najprije će Breskvica još jednom na scenu donijeti “Gnezdo orlovo”, a odmah nakon Teya Dora će zapjevati numeru “Ramonda”.

Hristina Vuković koja je u prvoj polufinalnoj večeri sa numerom “Bedem” zahvaljujući sjajnom scenskom nastupu oduševila publiku pjevaće pod rednim brojem pet, a odna će još jednom numeru “Dno” izvesti Marko Mandić.

Pjevačica M.ira pjevaće “Percepcija”, a onda slijedi dio za sve ljubitelje pravog pop zvuka jer će pjevati Nemanja Radošević numeru “Jutra bez tebe” i Milan Bujaković kompoziciju “Moje, tvoje”.

Ovogodišnji festival “Pesma za Evroviziju” zahvaljujući triju “Keni nije mrtav” čuće i malo tvrđeg zvuka dok bude trajala pjesma “Dijamanti”, a onda će pod rednim brojem 11. nastupiti Zorja sa numerom “Lik u ogledalu”. Za numeru “Najbolja” tekst je pisao frontmen benda Van Gogh Zvonimir Đukić Đule, a izvešće je Zejna.

Pobjednica “Pesme za Evroviziju 2022” Ana Đurić Konstrakta izazvala je pažnju sa novim hitom, a iako pjeva “Novo, bolje”, njen scenski nastup nije se puno promijenio u odnosu na onaj sa kojim je predstavljala Srbiju na Eurosongu i osvojila treće mjesto. Za razliku od prethodnog puta kada je prala ruke, ovoga puta Konstrakta tokom nastupa mijesi hljeb.

Bojana Radovanović i David Radosavljević pjevaće “NO, NO, NO”, a pretposljednja će nastupiti Lena Kovačević sa numerom “Zovi me Lena”. Takmičarski dio zatvoriće Dušan Kurtić sa pjesmom “Za tebe živim”.

Najbolja pjesma prema glasovima publike i stručnog žirija, predstavljaće Srbiju na Eurosongu koji će ove godine biti održan početkom maja u Malmeu.