Pristalice opozicije spriječile da se održi sjednica SO Šavnik

Predstavnici opozicionih partija kazali su "Vijestima" da neće dozvoliti da se nezakonito održi sjednica i smijeni OIK

19522 pregleda8 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
18.03.2024. 20:51h

Sjednica Skupštine opštine Šavnik koja je trebalo da se odloži danas na kraju je odložena.

Predsjednica SO Šavnik Nadežda Kotlica odbornike će obavijestiti o novom terminu.

Odbornici Koalicije Za budućnost Šavnika nijesu dozvolili da se sjednica danas održi i tražili su da se odloži jer, kako tvrde, nije zakazana po zakonu pošto je potrebno da prođe osam dana od dana zakazivanja, a ista je zakazana u petak.

Pristalice opozicionih partija ušle su u zgradu Opštine kako bi spriječili održavanje sjednice koja je bila zakazana za 15.30 časova. Još jednom je, u 18 časova bezuspješno pokušano da se sjednica održi.

Policija je saopštila da će utvrditi da li u ponašanju pristalica opozicionih partija u Šavniku ima prekršajne odgovornosti.

Pristalice i odbornici opozicije su poručili da su spremni "da dočekaju i zoru i da neće izlaziti iz sale".

foto: Privatna arhiva

Predstavnici opozicionih partija kazali su "Vijestima" da neće dozvoliti da se nezakonito održi sjednica i smijeni OIK.

"Tražilo smo da se sjednica odloži za dan-dva i da se dogovorimo, ali nijesu pristali. Predsjednica SO je do sada, uvijek prije održavanja sjednica prvo održala konsultacije sa predsjednicima odborničkih klubova, što ovoga puta nije bilo slučaj, nego su nam samo u petak, oko 15 časova, podijeli materijal", kazali su "Vijestima" iz šavničkih opizicionih partija.

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić kazao je "Vijestima" da su danas, po ko zna koji put, pale maske, a institucije sistema pokazale svoju nemoć i neefikasnost.

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković saopštio je na današnjoj sjednici Skupštine da pristalice koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) namjeravaju da spriječe održavanje sjednice Skupštine opštine (SO) Šavnik.