Zabrana gradnje u Tivtu počeće mjesec dana ranije

Zbog produženja trajanja ljetnje turističke sezone, neophodno je zabranu izvođenja građevinskih radova sprovesti znatno ranije, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu

1995 pregleda1 komentar(a)
Sa jednog od gradilišta u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Na narednom zasijedanju lokalnog parlamenta u Tivtu pred odbornicima će se naći predlog odluke o izmjeni Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova na teritoriji opštine Tivat tokom ljetnje turističke sezone, kojom će biti definisano da zabrana gradnje stupa na snagu 1. juna i traje do 15. septembra.

To je danas najavljeno iz lokalne uprave Tivta – grada koji u posljednjih nekoliko godina doživljava ogromnu ekspanziju prvenstveno stanogradnje, te koji sve više počinje da liči na Budvu, koja je prevelikom i nesrazmjernom gradnjom urbanistički i prostorno urnisana u proteklih dvadesetak godina.

Kako je poručeno iz administracije gradonačelnika Tivta Žejka Komnenovića, u periodu od 1.juna do 15.septembra, radi nesmetanog odvijanja turističke sezone, biće zabranjeno započinjanje i izvođenje građevinskih radova, koji obuhvataju gradnju i rekonstrukciju objekata i raskopavanje javnih površina. Trenutno važećom odlukom definisan je period zabrane od 1.jula. do 15.sepembra

„Zbog produženja trajanja ljetnje turističke sezone, neophodno je zabranu izvođenja građevinskih radova sprovesti znatno ranije. U narednim godinama može se očekivati dalje pooštravanje ove mjere, u smislu ranijeg početka i kasnijeg prestanka važenja ove odluke, a sve u skladu sa ciljem povećanja zadovoljstva građana i brojnih posjetilaca Tivta tokom ljetnjih mjeseci“, poručili su iz Sekretarijata za privredu Opštine Tivat.