Katarina Zlajić kolekciju odjeće predstavlja na Novom Zelandu

„Odabrana sam za uži izbor mladih dizajnera od platforme World of Wearable Art (WOW) sa Novog Zelanda”, otkrila je dizajnerka

131 pregleda0 komentar(a)
01.08.2017. 19:00h

Crnogorska kreatorka nakita Katarina Zlajić predstavila je novu liniju prošlog vikenda u okviru samostalne izložbe u tivatskoj galeriji Pizana, a kako je objasnila za Vijesti svoj rad će uskoro ponovo prikazati i u inostranstvu.

Zlajić, koja je poznata po izradi nakita od rajsfešlusa i dragog kamenja, otkrila je da je i ovoga puta koristila istu tehniku izrade.

“Pripremljena je nova kolekcija nakita u nešto drugačijem, ali i za mene novom stilskom izražaju. Ono što je takođe novo od mene jesu i komadi ljetnje ženske obuće”, pojašnjava ona, a zatim objašnjava ostatak linije koja je predstavljena pod nazivom pod nazivom “Prije stvari - u stvari - poslije stvari“.

“Kao i do sada, fokusiram se na profesionalizam, tehnika izrade je nepromijenjena, ali dizajn u velikoj mjeri jeste”, navodi ona.

“Takođe sam izložila i komade iz proširene prethodne kolekcije, iz koje sam osim nakita predstavila i torbe”, kaže Zlajić, dodajući da je linija obuhvatila i nakit i asesoar.

“U nekom narednom periodu biće predstavljeni komadi odjeće, kao i nova kolekcija torbi, naočari za sunce i obuće”, obećava ona.

Prema njenim riječima, izložba u Tivtu je bila prodajnog karaktera, a svi ljubitelji njenog nakita koji nisu uspjeli da pogledaju kolekciju , mogu je vidjeti u glavnom gradu.

“Zainteresovani me mogu naći mom ateljeu u Podgorici”, podsjeca Zlajić, koja je odgovorila i na pitanje da li je zainteresovana da u budućnosti kreira nakit i asesoar i za muškarce.

“Naravno da jesam, trenutno sam fokusirana na žene, ali se nadam da će i muškarci u bliskoj budućnosti imati priliku da vide i nose moj nakit”, kazala je kreatorka nakita, koja je ranije svoje radove predstavljala u Italiji i u Velikoj Britaniji.

Na pitanje gdje će van Crne Gore ovoga puta prikazati svoj rad, Zlajić je sa ponosom otkrila:

“Trenutno sam odabrana za uži izbor mladih dizajnera od platforme World of Wearable Art (WOW) sa Novog Zelanda. Pripremam kolekciju odjevnih komada koje ću predstaviti u toj zemlji”.

Galerija