Kaluđerović: Đukanovićeva najava "krvne osvete" je očajnički pokušaj da kreira tenzije

"Sigurna sam da je naše društvo dovoljno demokratski zrelo i da neće nasjesti na Đukanovićeve provokacije"

14772 pregleda32 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: SNP

Najava "krvne osvete" bivšeg predsjednika države, vlade i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića nije ništa drugo nego očajnički pokušaj da iskreira tenzije ne bi li tako prebacio fokus sa borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na neke druge stvari, saopštila je poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović.

Ona je istakla da Đukanović, "kako se steže obruč oko njega i približava čas kad će pravda zakucati i na njegova vrata", ponovo prijeti sukobima i nemirima.

"Nijedan pojedinac, ma kako se zvao, ne može biti iznad zakona i zato pozivam nadležne pravosudne organe da ispitaju da li u Đukanovićevom nastupu ima elemenata krivičnih djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, odnosno izazivanja panike i nereda. Sigurna sam da je naše društvo dovoljno demokratski zrelo i da neće nasjesti na Đukanovićeve provokacije, iako se pokazalo da su mir, stabilnost i vladavina prava kost u grlu bivšeg lidera DPS-a koji na sve načine pokušava da destabilizuje Crnu Goru ne bi li na taj način izbjegao odgovornost za višedecenijsku pljačku države. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad", navela je Kaluđerović.