Vujanović: Vlahović je bila maksimalno posvećena saradnji s Italijom dok je bila ministarka

Vlahović je, navodi se, saopštila da se pripremila pred odlazak na diplomatsku dužnost i da će, koristeći bogata iskustva saradnje, biti makimalno posvećena uspjehu njene važne diplomatske misije

58 pregleda4 komentar(a)
Sanja Vlahović, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
27.07.2017. 11:34h

Članstvo Crne Gore u NATO-u šansa je za unapređenje saradnje i inteziviranje partnerstva sa Italijom, ocijenio je crnogorski predsjednik, Filip Vujanović.

On je, u razgovoru sa novoimenovanom ambasadorkom u Italiji Sanjom Vlahović pred preuzimanje dužnosti u Rimu, iskazao poštovanje za maksimalnu posvećenost Vlahović u saradnji sa Italijom dok je bila ministarka nauke, kada je i potpisan međudržavni Sporazum o naučnoj i tehnološkoj saradnji.

„Ovaj sporazum je bio osnova za Sporazum sa Nacionalnim savjetom za nauku Italije, na temelju koga su realizovani i ostvaruju se brojni projekti u oblasti obrazovanja nauke i kulture u Crnoj Gori“, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Kako se navodi, takva posvećenost prepoznata je u Italiji i bila je osnova da italijnski predsjednik Vlahović odlikuje najvećim državnim odlikovanjem za unapređenje međudržavnih odnosa.

Vlahović je, dodaje se, saopštila da se pripremila pred odlazak na diplomatsku dužnost i da će, koristeći bogata iskustva saradnje, biti makimalno posvećena uspjehu njene važne diplomatske misije.

Vujanović je, kako je saopšteno, uputio iskaze visokog poštovanja u obavljanju diplomatske misije prethodnom ambasadoru Antunu Sbutegi.