Uhapšena državljanka Srbije: Htjela da proda tuđi stan u City kvartu

D.R. je na ovaj način, kako se sumnja, sebi pribavila protivpravni imovisku korist u iznosu od 10.000 eura na štetu S.M.

3 komentar(a)
Novac, lisice, Foto: Vijesti
25.07.2017. 12:51h

Pripadnici policije uhapsili su danas državljanku Srbije D.R. (48) zbog sumnje da je htjela da prevarom prisvoji 10.000 eura.

Naima osumnjičena je na štetu S.M. htjela da proda stan u City kvartu u Podgorici, koji nije u njenom vlasništvu.

"Osumnjičena je, sumnja se, lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu kupca nepokretnosti da je ona stvarni vlasnik te nepokretnosti, te je od kupca na ime prodaje nepokretnosti nezakonito prisvojila novac. Ona je ovo krivično djelo počinila na način što je, predstavljajući se kao vlasnica stana, u naselju City kvart u Podgorici, koji nije bio njeno vlasništvo, na osnovu navodne prodaje stana od oštećene preuzela novčani iznos od 10.000 eura u svrhu avansa za otplatu tog stana. D.R. je na ovaj način, kako se sumnja, sebi pribavila protivpravni imovisku korist u iznosu od 10.000 eura na štetu S.M. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Podgorici koji je naložio da se ovo lice liši slobde i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo prevara", navodi se u saopštenju Uprave policije .