Karisma bi da zakupi Ulcinjsku rivijeru

Iz kompanije su kazali da, ako pobijede na tenderu, odmah počinju renoviranje Olimpika i Belvija, koje bi otvorili što je prije moguće

199 pregleda6 komentar(a)
Ulcinjska rivijera, Foto: Samir Adrović
21.07.2017. 20:23h

Karisma Hotels Adriatic Montenegro, kompanija koja posluje u sistemu Karisma Hotels& Resorts, jedina je u roku dostavila ponudu za zakup imovine HTP Ulcinjska rivijera, potvrđeno je sinoć “Vijestima” iz Tenderske komisije.

Sekretarka Tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta Nada Pavićević rekla je “Vijestima” da je na jučerašnjoj sjednici komisije otvorena ponuda Karisme “koju će detaljno analizirati pravni i finansijski savjetnici, zajedno sa članovima Komisije, o čemu će biti sačinjen izvještaj o formalnoj ispravnosti ponude”.

Javni poziv je objavljen 21. juna i trajao je do 21. jula ove godine.

Predstavnici manjinskih akcionara podnijeli su tužbu pred Privrednim sudom kojom traže poništenje odluke skupštine akcionara Ulcinjske rivijere o izdavanju u zakup na period do 30 godina hotela Olimpik, Belvi i kampa Neptun.

Nakon javno iznesene namjere kompanije Karisma o ulaganjima od 280 miliona eura u Ulcinjsku rivijeru, mali vlasnici akcija iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije su negodovali što je Vlada postavila potencijalnom investitoru prag minimalnog ulaganja na svega 10 miliona eura.

Iz međunarodne hotelske grupe Karisma Hotels&Resorts ranije su kazali da žele da ulažu u crnogorski turizam ne samo na ulcinjskoj rivijeri, već i na drugim lokacijama na primorju i sjeveru Crne Gore.

U renoviranje postojećih hotela Olimpik i Belvi ranije su najavili ulaganje od oko 20 miliona eura, kao i izgradnju 400 novih soba u narednih tri do pet godina sa investicijom od oko 60 miliona.

Obećali su da ako pobijede na tenderu odmah počinju renoviranje Olimpika i Belvija, koje bi otvorili što je prije moguće.

Za Adu Bojanu planiraju da u prvoj fazi za četiri do pet godine ulože 200 miliona eura i izgrade 1.500 soba, sportske terene i kongresne dvorane, a 20 do 25 odsto kapaciteta biće otvoreno cijele godine za pripreme vrhunskih sportista.

Firma u CG osnovana 9. maja, direktor Nemanja Kostić

Kompanija koja je dostavila ponudu, prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, osnovana je 9. maja ove godine i u stopostotnom je vlasništvu kompanije Karisma Resorts International S.A.

Izvršni direktor je Nemanja Kostić, a sjedište je u poslovnom centru Capital Plaza.

Karisma Hotels Adriatic već je preuzela hotel Ruža Vjetrova u Dobroj Vodi kod Bara sa 114 soba, koji radi pod novim imenom Vind Rouz, koji takođe planiraju da dograde do 2021. do 300 soba.

KHA ima hotele u Makarskoj i ostrvu Kalamota, a planira ljetovalište i na Platama kod Dubrovnika, te jedan u Beogradu.