Pribilović posjetila opštine na sjeveru: Razgovarali o planovima procesa reforme javne uprave

Tokom sastanka sa predsjednikom opštine Plav, Orhanom Šahmanovićem, razgovarano je o funkcionisanju ove opštine, te modalitetima za unapređenje saradnje sa resornim ministarstvima i Vladom Crne Gore

84 pregleda0 komentar(a)
Ministarstvo javne uprave, Foto: Ministarstvo javne uprave
21.07.2017. 17:54h

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, boravila je danas u posjeti opštinama sjevernog regiona, tokom koje je imala sastanke sa predsjednicima opštine Plav i Petnjica i predsjednicom opštine Gusinje i prisustvovala proslavi Dana opštine Berane, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

"Tema razgovora sa svim sagovornicima su bile dinamika i planovi procesa reforme javne uprave, sa fokusom na ulogu jedinica lokalnih samouprava, potencijalna saradnja pri realizaciji projekata iz oblasti E-uprave i ključni razvojni projekti opština. Ministarka Pribilović je kazala da će novi Zakon o lokalnoj samoupravi biti u funkciji reforme javne uprave, kojom, između ostalog, stvaramo optimalan okvir za funkcionisanje i dalji ekonomski razvoj lokalnih samouprava", navodi se u saopštenju.

Na sastanku sa predsjednikom opštinom Petnjica, Samirom Agovićem, razgovarano je o rezultatima i dostignućima opštine Petnjica postignutim u prethodne tri godine od formiranja.

"Adrović je ministarku Pribilović upoznao da su u prethodnom periodu uspostavljene lokalne službe, sa optimalnim brojem zaposlenih, te da je obezbijeđeno njihovo redovno funkcionisanje, kao i da su započeti brojni projekti koji imaju za cilj unapređenje standarda građana. Ministarka Pribilović je pohvalila napore opštine Petnjica na planu daljeg razvoja, te izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima i obećala pomoć u procesu zaokruživanja svih neophodnih servisa za potpuno funkcionisanje opštinskih službi", saopšteno je iz Ministarstva

Tokom sastanka sa predsjednikom opštine Plav, Orhanom Šahmanovićem, razgovarano je o funkcionisanju ove opštine, te modalitetima za unapređenje saradnje sa resornim ministarstvima i Vladom Crne Gore.

"Pribilović je čestitala Dan opštine Plav i istakla da će Ministarstvo javne uprave dati punu podršku daljem razvoju i uspostavljanju svih neophodnih servisa za građane, te valorizaciji kulturnih i prirodnih resursa opštine. Šahmanović je ministarku upoznao sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja", saopšteno je.

Na sastanku sa predsjednicom opštine Gusinje, Anelom Čekić, bilo je riječi o aktuelnoj situaciju u pogledu ispunjavanja zacrtanih planova razvoja.

"Predsjednica opštine je upoznala ministarku sa stanjem javnih finansija, te ključnim izazovima u realizaciji strateških razvojnih projekta. Ministarka Pribilović je pozdravila napore koje opštinsko rukovodstvo preduzima na planu stabilnog funkcionisanja ove lokalne samouprave", navodi se u saopštenju.

Posjeta opštinama Petnjica, Plav i Gusinje realizuje se u okviru redovne komunikacije koje Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.