Opet odloženo suđenje Vuki Goluboviću

Optuženi Darko Mališić preko svog advokata Lazara Akovića zatražio je izuzeće predsjednika vijeća Borisa Savića naglašavajući da sumnja u njegovu nepristrasnost

118 pregleda0 komentar(a)
Vuka Golubović, Foto: Luka Zeković
17.07.2018. 16:07h

U podgoričkom Višem sudu ni danas nije održano ročište povodom kontrole optužnice koju je još u februaru Specijalno tužilaštvo podiglo protiv bivšeg predsjednika Opštine Berane Vuke Golubovića koji se tereti da je zloupotrebom službenog položaja Opštinu Berane oštetio za oko 25.000 eura tako što je u septembru 2011. godine, bez odluke lokalne Skupštine, i bez pravnog osnova, firmu “Tehnostar” oslobodio plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta.

Osim Golubovića, optužnica je podignuta i protiv njegovog brata Milana Golubovića, te sugrađana Darka Mališića, Momčila Saičića, Vučete Mališića i Žarka Barjaktarovića. Suđenje je odgođeno na neodređeno vrijeme jer je deset minuta prije početka današnjeg ročišta optuženi Darko Mališić preko svog advokata Lazara Akovića zatražio izuzeće predsjednika vijeća Borisa Savića naglašavajući da sumnja u njegovu nepristrasnost.

Prethodno je sudija Savić odbio kao neosnovan isti prijedlog koji je upućen od optuženog Saičića.

„Zahtjev se odbacuje kao neosnovan jer je već jednom isti podnsilac iz istih razloga podnio zahtjev 18.juna kada je o njemu odlučivao predsjednik Apelacionog suda, kazao je sudija Savić.

Optuženi Saičić je tada tražio od suije da prekine postupak dok ne iscrpi sva pravna sredstva najavljujući da će se pisati i ustavnu žalbu.

„Kažite mi zbog čega sam ovdje. Optužnica je lažna isprava i trebalo bi da odgovara onaj ko je napisao", kazao je Saičić, koji je ujedno bio i jedini optuženi koji se danas pojavio pred Sudom.