Transferi uživo: Lester odbio Romu, Čelsi doveo Bakajoka

Pratite ljetnji prelazni rok uživo na portalu "Vijesti"

134 pregleda0 komentar(a)
Marez Slimani, Foto: Reuters
15.07.2017. 20:19h

22.05 - Birmingem je zainteresovan za Ašlija Kola, ljevog beka Los Anđeles Galaksija.

21.42 - Roma je otkupila štopera Federika Fasija od Totenhema, objavio je londonski klub.

Fasio je prošlu sezonu odigrao na pozajmici u dresu "vučice".

21.30 - Crnogorski fudbaler Blažo Igumanović je u potrazi za novim klubom. Opširnije pročitajte ovdje.

21.16 - Totenhem ima jasnu želju kada je u pitanju nasljednik Kajla Vokera koji je pojačao Mančester siti.

U pitanju je desni bek Porta Rikardo Pereira, fudbaler Porta, koji je prošle godine igrao na pozajmici u Nici.

Pereira, kojeg hoće i Juventus, ima 23 godine, a trenutna cijena mu je oko 25 miliona funti.

20.52 - Rađa Naingolan je blizu potpisa novog ugovora sa Romom, objavio je italijanski novinar Đanluka di Marcio.

20.12 - Lester je odbio ponudu Rome od 20 miliona funti za Rijada Mareza, prenosi Skaj sports.

20.04 - Milan je kupovao i kupovao, a sada je vrijeme i da pusti određeni broj igrača. Italijanski mediji prenose da će napadač Đanluka Lapadula karijeru nastaviti u Đenovi.

Lapadula na "Marasi" stiže na jednogodišnju pozajmicu.

19.45 - ZVANIČNO: I Lukas Biglia je predstavljen kao pojačanje Milana. "Rosoneri" su napravili paklen tim, a do kraja prelaznog roka ima više od 45 dana.

19.09 - ZVANIČNO: Lion je doveo štopera Bešiktaša Marsela za sedam i po miliona eura.

Ovaj 30-godišnji Brazilac je potpisao na tri sezone.

18.30 - ZVANIČNO: Roma je dovela Meksikanca Ektora Morena iz PSV-a za 6,5 miliona eura.

18.05 - Crvena zvezda je prodala golmana Filipa Manojlovića španskom Hetafeu.

Kako javljaju srpski mediji, transfer iznosi 1,2 milion eura, plus 20 odsto od naredne prodaje.

17.50 - ZVANIČNO: Čelsi je napravio bedem na sredini.

Timue Bakajoko je novi igrač šampiona Engleske. Bakajoko ima 22 godine i došao je iz Monaka.

Visina transfera nije objavljena.

Biće teško probiti zid na sredini terena i tandem Bakajoko - Kante.

17.20 - Andrea Bertolaći je napustio Milan i otišao u Đenovu.

17.15 - Španski "As" tvrdi da je Real u ugovoru sa Danijem Sebaljosom ubacio otkupnu klauzulu od čak 500 miliona eura.

Razlog - da se spriječi Barselona da proba da dovede novog španskog talenta.

17.00 - ZVANIČNO: Odmah je Gvardiola reagovao nakon odlaska Nolita i doveo Brazilca Daglasa Luisa iz Vasko da Game.

Luis ima 19 godina, plaćen je 12 miliona eura, a ugovor je potpisan na pet godina.

16.55 - Sevilja je osigurala transfer Nolita iz Mančester sitija za devet miliona eura.

Nolito se nije snašao u Sitiju, posao sa Seviljom je brzo završen.

16.38 - Pari Sen Žermen objavio je danas spisak fudbalera koji će putovati na pripreme, a među njima nisu Serž Orije, Gžegož Krihovjak i Hatem Ben Arfa.

Kako su prenijeli francuski mediji, izostanak Krihovjaka i Ben Arfe je bio izvestan, dok je Orije veliko iznenađenje.

PSŽ je na poziciji desnog beka, na kojoj igra Orije, nedavno doveo Danija Alvesa iz Juventusa.

Upravo se Juventus pominje kao klub koji je zainteresovan za Orijea, ali reprezentativca Obale Slonovače želi i Inter.

16.17 - Italijanski mediji pišu da bi sljedeća nedjelja mogla biti prava kada je transfer Stevana Jovetića u Sevilju u pitanju, neki mediji tvrde da se rasplet može očekivati i narednih sati...

Premijum sport je objavio da bi narednih sati Inter mogao da definitivno proda Jovetića i štopera Andreu Ranokiju, i da za njih dvojicu ukupno zaradi 18,5 miliona eura.

Sevilja je, navodno, pristala da Interu plati traženih 13 miliona, i ostaje da sa sa Jovetićem dogovori oko njegove plate koja iznosi oko četiri miliona eura, što je previše za Seviljin budžet, pa je, navodno, potrebno da se Stevan odrekne dijela kolača.

Za Ranokiju se očekuje da bude prodat Vest Bromvič Albionu za 5,5 miliona...

15.42 - Trener Milana Vinćenco Montela rekao je da njegov klub radi izvanredan posao i posebno je zahvalan zbog dovođenja Leonarda Bonućija.

"Klub radi izvanredan posao na tržištu dovodjenjem iskusnih i mladih igrača. Uvjeren sam da su dovedena prava pojačanja. Ne osjećam pritisak, lakše mi je da treniram jake igrače", rekao je Montela.

Milan je otputovao na turneju u Kini, a u utorak bi ekipi u Guandžouu trebalo da se priključe Bonući i Lukas Bilja, koji je stigao iz Lacija.

"Bonući je fudbaler svjetske klase. Što se tiče tehnike, mislim da su on i Serhio Ramos najbolji štoperi na svijetu. San je raditi sa takvim igračima, tako da sam veoma zahvalan", istakao je trener italijanskog kluba.

Upitan da li će Bonući odmah dobiti kapitensku traku, Montela je kazao da ima nekoliko kandidata i da će sa čelnicima kluba razmijeniti ideje.

15.01 - Džon Teri će biti novi kapiten Aston Vile, saopštio je klub iz Birmingema.

Teri je ovog ljeta stigao u Aston Vilu iz Čelsija.

14.38 - Zlatan Ibrahimović je slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa Mančester junajtedom. Dok se oporavlja od povrede, švedski napadač mjerka ponude i najavljuje "nešto veliko".

Međutim, nije isključeno da produži ugovor sa Junajtedom...

"Moguće je da Ibrahimović potpiše novi ugovor", kazao je trener Mančester junajteda Žoze Murinjo.

13.54 - Dejli Miror je objavio da je Čelsi blizu da dovede Prej-Emerika Obamejanga iz Borusije Dortmund. Visina transfera je 65 miliona funti...

13.47 - Da li je istina ili nek, torinski sportski list Tutosport je danas na naslovnoj strani objavio vijest da je Čelsi ponudio 100 miliona eura za napadača "stare dame" Gonzala Iguaina, ali da je torinski klub odbio tu ponudu!

Nakon odlaska Romela Lukakua u Mančester junajtet i poteškoća da dovedu Alvara Moratu, u Čelsiju su se okrenuli italijanskom tržištu, ali bivšem klubu menandžera Čelsija Antonija Kontea očigledno novac nije potreban da bi prodavao najbolje igrače...

Iguain je prošlog ljeta stigao iz Napolija u Juventus za 94,7 miliona eura, što je najveći tranfer u istoriji Serije A.

13.12 - Nikola Kalinić želi samo u Milan, saopštio je menadžeru da ga ne interesuje Marsej, niti povratak u Premijer ligu. Ambicije Milana i dosadašnji prelazni rok su očigledno veoma primamlviji za hrvatskog napadača.

"Gazeta delo sport" piše da je ponuda Milana još uvijek daleko od potraživanja Fiorentine. Milan još nije stigao do sume od 20 miliona, Fiorentina traži barem 27...

11.47 - Novi štoper Milana, Leonardo Bonući kupio je oglas preko cijele strane današnjeg izdanja lista Gazeta delo sport, kojim se oprostio od Juventusa.

"Prošlo je sedam sezona, sedam sezona pobjeda, snova koji su ostvareni. Šest skudeta, zarađenih borbom. Prirodno, ostaje velika žal zbog neosvajanja Lige šampiona, ali od toga je jači ponos što sam bio dio velike porodice", napisao je Bonući.

Ovaj 30-godišnji štoper je naveo da je uvijek davao sve od sebe za Juventus, do samog kraja, i da je u tom klubu mnogo naučio.

"Juve, hvala ti za sve. Kada pogledam šta je ostalo iza mene, vidim sjajnu priču", napisao je između ostalog.

Oglas je pod naslovom "Jedna sjajna priča", a u oproštaju od kluba u kom je proveo sedam godina nije pomenut sadašnji trener Juventusa Masimilijano Alegri, sa kojim je Bonući imao nesuglasica.

Bonući je napustio Juventus i za 42 miliona eura prešao u Milan.

10.37 - Nakon odlaska Mohameda Salaha u Liverpul, Romi treba kvalitetno pojačanje na toj poziciji. Italijanski mediji pišu da je "vučica" u Alžircu Rijadu Marezu našla takvog igrača, jer je, takođe, ljevak.

Ali je problem cijena, Lester za Mareza traži 50 miliona eura, što nije suma koja Roma može da plati, pa će biti potrebno da se pregovorima stigne do popusta.

Sportski direktor Rome Monći je, navodno, obavio razgovor sa menadžerom Mereza i dobio zeleno svijetlo za pregovore sa Lesterom, jer Marez ovog ljeta želi da napusti Lester...

"Imao sam dogovor sa čelnicima da ostanem još jednu sezonu, da igram u Ligi šampiona. Sada je definitivno vrijeme za nove izazove. Veoma sam ambiciozan, potrebna mi je promjena!, kazao je krajem maja najbolji igrač Premijer lige 2016. godine.

10.04 - Milan nastavlja da kupuje nove igrače, i pravi skoro novu, moćnu ekipu, a navijači Intera se pitaju tbog čega je njihov klub manje aktivan u prelaznom roku od gradskog rivala.

"Poštujem to što rade čelnici Milana, jer dovode kvalitetna pojačanja, ali Milan nije naš model za prelazni rok", rekao je sportski direktor Intera Valter Sabatini.

U isčekivanju da Inter finalizuje dolazak Dalberta iz Nice, koji je juče pozdravio bivši klub ("Iz Intera je stigla ponuda koja se ne odbija, za mene i klub. Čekam samo bijeli dim"), Sabatini se izjasnio i o mogućen dolasku dvojice velikih veznih igrača, Rađe Naingolana iz Rome i Artura Vidala iz Bajerna.

"Naingolan je veliki igrač koji je uvijek u mojim mislima. To je veoma važna mogućnost za naš klub, ali smatram da je taj transfer skoro nemoguć. Ako ne produži ugovor sa Romom, pokušaćemo da ga dovedemo, jer bih to volio. Što se Vidala tiče, on je profil igrača Intera i veoma nam se sviđa. Pokušaćemp da shvatimo da li ima prostora da ga dovedemo, ali trenutno nismo u pregovorima sa Bajernom, za koji ne vjerujem da želi da pusti takvog igrača", dodao je Sabatini.