Koncert Crnogorskog gitarističkog dua u Seulu

Na programu koncerata su djela Johana Sebastijana Baha, kao i djela Pjacole, Bogdanovića i Manuela de Falje.

0 komentar(a)
Goran Krivokapić, Danijel Cerović
12.07.2017. 10:21h

Crnogorski gitaristički duo, kojeg čine Goran Krivokapić i Danijel Cerović, nastupiće 16. jula u Seulu, u prestižnoj dvorani "Olympus".

Na programu koncerata su djela Johana Sebastijana Baha, kao i djela Pjacole, Bogdanovića i Manuela de Falje.

Dan kasnije članovi dua održaće masterklas na Univerzitetu u Seulu. Prema riječima gitarista koncertom u Seulu započinje azijska turneja dua koja obuhvata koncerte i predavanja u više gradova Koreje i Kine.

"Po mišljenju publike i kritike koje stižu od uglednih američkih magazina ‘Fanfare’ , ‘ClassicsToday’, ‘Soundboard’, ‘American Record Guide’ kao i od specijalizovanog francuskog časopisa ‘Guitare Classique’, Crnogorski gitaristički duo je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni danas", navodi se u saopštenju.

Prestižna izdavačka kompanija Naxos, 2015.godine objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua, dok će drugi CD objaviti ove godine. Nakon toga članovi ovog dua realizovaće i nekoliko izdanja kao solisti, a u novom projektu, koji će uskoro biti objavljen, gosi će im biti neke od zvijezda internacionalne scene za klasičnu muziku.