Gužva u ulcinjskom tužilaštvu: Advokati jači od policije, spriječili hapšenje

Hodžić i Nurković su negirali izvršenje krivičnog djela, a Mustafa je priznao da je “iznerviran” tražio Ulcinjaninu 10.000 eura

3975 pregleda8 komentar(a)
Edmond Mustafa, Foto: Savo Prelević
08.07.2017. 07:15h

Policija je juče pokušala da uhapsi Barane Edmonda Mustafu (23), Damira Hodžića (20) i Zijada Nurkovića (22), dok su pravnim zastupnicima ulazili u zgradu ulcinjskog tužilaštva, ali im to nijesu dozvolili advokati.

To je “Vijestima” potvrdio advokat Zoran Piperović.

“Kolega (Danilo) Mićović i ja suprotstavili smo se i rekli im da su se oni dobrovoljno predali tužiocu i da policija nema što više da ih traži. Sve je završeno u korektnom tonu, jer je naišao tužilac Faruk Resulbegović, koji je rekao da uđu i daju izjavu. Nakon saslušanja odvedeni su u Spuž, iako je policija imala očiglednu želju da ih prvo odvede u prostoje ulcinjske policije”, rekao je Piperović.

Osim njega i Mićovića, u tužilaštvu je bio i treći branilac, advokat Arben Hodžić.

Izvor “Vijesti” tvrdi da je Mustafa u tužilaštvu žestoko vrijeđao policajce.

Piperović je, međutim rekao da je neobično da policija traži hapšenje u momentu kada okrivljeni sa braniocima dolazi u tužilaštvo.

Musatafa, Hodžić, Nurković i njihov sugrađanin Stefan Janković (22), koji je ranije uhapšen, osumnjičeni su da su od Ulcinjanina A. M. (30) pokušali da iznude 10.000 eura.

Hodžić i Nurković su negirali izvršenje krivičnog djela, a Mustafa je priznao da je “iznerviran” tražio Ulcinjaninu 10.000 eura.

“Ali više u inat zbog ponašanja oštećenog. Rekao je da je to iznenadilo Hodžića koji je bio sa njim u autu, a da druga dvojica nisu bili u autu, već su ih čekali da probaju auto koje su htjeli da trguju. Tu ne postoji saizvršilaštvo, već postoji nešto što bi možda bilo krivično djelo u odnosu na Mustafu, ali i to bi ostalo djelo u pokušaju. Ostala trojica sa djelom nemaju ništa, nadam se da će tužilac odustati u odnosu na njih trojicu”, kazao je Piperović.