Đurašković: Humanista sa policijskim mentalnim sklopom podstiče razbijanje Demosa

Ona je dodala da "ti nepoznati potpisnici, zavedeni neodoljivim policijskim šarmom njihovog predvodnika, navodno pozivaju na demokratsko odlučivanje na Skupštini, a istovremeno se ne pojavljuju i ne učestvuju u radu najvažnijeg organa Demos-a, Glavnom odboru"

36 komentar(a)
Lucija Đurašković, Foto: Demos
02.07.2017. 19:24h

Članica Predsjedništva Demos-a Lucija Đurašković kazala je da je zaprepašćena zloupotrebom Demosovih simbola i mail adrese nepoznate grupe, navodno članova GO, potpisnika inicijative u najavi, sa očitom tendencijom razbijanja Demos-a.

Ona je reagovala na saopštenje pet OO Demosa, koji su kazali da se apsolutna većina članova GO Demosa juče nije pojavila na sjednici kako se ne bi dogodilo da bilo ko namješta atmosferu velikih rasprava i nesporazuma.

Kao članica Predsjedništva Demos-a zaprepašćena sam zloupotrebom Demosovih simbola i mail adrese nepoznate grupe, navodno članova GO, potpisnika inicijative u najavi, sa očitom tendencijom razbijanja Demos-a, podstaknute od strane istaknutog zagovornika ljudskih prava i sloboda, hrišćanske etike na djelu, humaniste sa policijskim mentalnim sklopom", kazala je Đurašković.

Ona je dodala da "ti nepoznati potpisnici, zavedeni neodoljivim policijskim šarmom njihovog predvodnika, navodno pozivaju na demokratsko odlučivanje na Skupštini, a istovremeno se ne pojavljuju i ne učestvuju u radu najvažnijeg organa Demos-a, Glavnom odboru."

"Ovim putem, jer nisam u prilici da ih direktno pitam, budući da bojkotuju rad organa partije, postavljam pitanje ko su ti potpisnici i zašto se nisu pojavili na sjednici GO da nam obrazlože svoje argumente za potrebom održavanja vanredne Skupštine Demos-a? Umjesto što se u medijskim izjavama bave brigom za Demos, zar ne bi tu brigu iskrenije pokazali učestvovanjem u radu partijskih organa. Na njihov apel odgovaram kontraapelom da se uozbilje i poštuju ono što su članstvom u Demos-u sami odabrali – političku kulturu, kao i dijalog, što je i osnova demokratskog principa na koji se pozivaju, a koji sopstvenim primjerom u svakoj, pa i u ovoj situaciji, pokazuje predsjednik i utemeljitelj Demos-a Miodrag Lekić. Ili, postoji i drugi put, da dostojanstveno odustanu, vrate člansku kartu i osnuju partiju po svojoj mjeri demokratije sa novim liderom kojeg nagovještavaju i u koga se uzdaju. Ali, na postupak bezočne i podmukle krađe, koju ovih dana sa očiglednom boljševičkom inspiracijom sprovodi predsjednik Izvršnog odbora Demos-a, koji se ne usuđuje da dođe na GO koji je sam inicirao na poslednjoj sjednici Predsjedništva, nikada neću pristati", zaključila je Đurašković..