Zamjenik Zorana Zaeva prijavio imovinu od 28 miliona eura

"Sramota je da sa ovakvim anketnim listom uzimam platu (od države), zato ću da radim pro-bono, polovinu ću davati siromašnim porodicama, a drugu polovinu za stipendiranje talentovanih studenata", rekao je zamjenik makedonskog premijera Košo Anđušev

82 pregleda0 komentar(a)
denari, Foto: Shutterstock
30.06.2017. 18:00h

Imovinu vrijednosti 28 miliona eura, prijavio je u imovinskom listu zamjenik premijera Makedonije za ekonomska pitanja Kočo Anđušev, prenjeli su danas skopski mediji.

Anđušev ima kuću i pet stanova u Skoplju, zatim kuću u Grčkoj na poluostrvu Halkidiki od 214 kvadratnih metara, a ima i stan u Beogradu.

Anđušev je prijavio i dva poslovna prostora u Skoplju od ukupno 200 kvadratnih metara.

Vozni park zamjenika premijera Zorana Zaeva sastoji se od automobila "maserati", "porše kajen" i "mini kantrimen", kao i motorni čamac marke "regal".

U anketnom listu je prijavio četira luksuzna ručna sata koje je procjenio na 2,5 miliona denara (oko 40.000 eura).

Anđušev posjeduje i 20 umjetničkih slika i skulptura makedonskih autora, koje je procjenio na 109.000 eura, a ima i zlatan nakit vrednosti šest miliona denara.

Najveću vrijednost u imovinskom listu ima njegov udio u grupi "Feroinvest", gdje je Anđušev suvlasnik sa 80 odsto akcija, čija je vrijednost veća od 21 miliona eura.

Njegova supruga posjeduje firmu "Ofisrent" vrijednosti 630.000 denara (oko 10.000 eura).

Anđušev je prijavio i četiri kredita od 82 miliona denara i da u nekoliko banki ima ušteđevinu od 1,2 miliona eura i više od 4,6 miliona denara (oko 74.000 eura).

"Ponosim se mojim anketnim listom, jer sam sve stvorio sam i na sve sam platio porez. Ovo je primjer da dijete radnika firme koja je otišla u stečaj (u vrijeme privatizacije) može da radom napravi kapital", rekao je Anđušev novinarima.

On je rekao i da je njegova ministarska plata u Vladi Makedonije 81.000 denara (1.315 eura) i da je neće uzimati, već će je poklanjati u humanitarne svrhe.

"Sramota je da sa ovakvim anketnim listom uzimam platu (od države), zato ću da radim pro-bono, polovinu ću davati siromašnim porodicama, a drugu polovinu za stipendiranje talentovanih studenata", rekao je zamjenik makedonskog premijera Košo Anđušev.