Pogledajte šta je do sada urađeno na autoputu Bar-Boljare

"Ovo je impozantno sve što smo vidjeli danas. Ni jednog trenutka ne sumnjamo da će radovi biti izvedeni po najvećim standardima građevinarstva i na zadovoljstvo građana", rekao je Nurković

266 pregleda35 komentar(a)
autoput Bar-Boljare, Foto: Screenshot (YouTube)
24.06.2017. 13:00h

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković obišao je gradilište autoputa Bar-Boljare, prioritetne dionice Smokovac-Uvač-Mateševo.

"Ovo je impozantno sve što smo vidjeli danas. Ni jednog trenutka ne sumnjamo da će radovi biti izvedeni po najvećim standardima građevinarstva i na zadovoljstvo građana", rekao je Nurković.

Iz Vlade su podsjetili da je prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo počela da se gradi 11. maja 2015. godine, a da je ugovoreni rok za realizaciju projekta 48 mjeseci.

Ističu da izvođač radova kineska kompanija CRBC izvodi radove u skladu sa svojim programom radova.

"Do sada je izdato 14 građevinskih dozvola za 14 pod-dionica od ukupno 19 pod-dionica za koje će biti izdate građevinske dozvole, a predata su još tri zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola, dok su glavni projekti za preostale dvije pod-dionice u završnoj fazi, što znači da je proces projektovanja u završnoj fazi i po njegovom okončanju stvoreni su preduslovi da izvođač radova izvodi radove na terenu duž čitave trase, a u radu se primijenjuju najviši tehnički standardi kvaliteta, trajnosti i sigurnosti", saopšteno je iz Vlade..