Odloženo ročište u sporu Marića i Budve: Nalaz vještaka nije po volji opštine

Estradni menadžer tužbom traži od Opštine 633.000 eura na ime pozajmice, dok u Opštini kažu da je nalaz vještaka nepotpun i da se ne može utvrditi da li je pozajmice bilo

55 pregleda0 komentar(a)
Radomir Raka Marić, Foto: Zoran Đurić
22.06.2017. 16:35h

Kotorski Osnovni sud odložio je do sredine seprembra ročište kako bi se Opština Budva i estradni menadžer Radomir Raka Marić izjasnili o nalazu vještaka finanijske struke.

Marić tužbom traži od Opštine 633.000 eura na ime pozajmice stare gotovo deceniju. U tužbi je naveo da je 2008. platio umjesto Opštine kreditnu obavezu prema Crnogorskoj komercijalnoj banci, što nadležni u Budvi negiraju, o čemu su “Vijesti” ranije pisale.

Vještak je dao mišljenje, a u Opštini kažu da je nalaz nepotpun, odnosno da se ne može utvrditi da li je bilo pozajmice.

“Stranke imaju rok do sredine septembra da daju svoje mišljenje na nalaz vještaka“, rečeno je u Opštini.

Marić osim Opštine tuži i banku.

Opština Budva je u cjelosti osporila tužbeni zahtjev, a sudu je dostvaljena potvrda Sekretarijata za privredu i finansije iz koje se vidi da ne raspolažu podacima o navodnom dugu.

Marić je bio ključna figura u vrijeme kada je Budva bila centar muzičkih dešavanja na Balkanu. On je bio menadžer koji je posredovao prilikom gostovanja rok grupe “Rolingstounsi” na Jazu, 2007, ali i godinu kasnije kada je koncert održala Madona. Muzički spektakli koštali su Budvu više od 10 miliona eura i nalaze se pod lupom specijalanog tužilaštava zbog novčanih transakcija koje je tadašnja vlast izvela kako bi “zatvorila“ finanijsku konstrukciju. Na čelu organizacionog odbora za koncert grupe “Rolingstounsi” bio je Svetozar Marović.

Opština Budva je sredinom maja stavila hipoteku na Marićevu imovinu na Crvenoj glavici, zbog poreskog duga od 243.000 eura.