Pavićević: Građanske partije da stvore savez

Politički savjetnik predsjednika Crnogorske je kazao da smo svjedoci teškog zaoštravanja odnosa između pojedinih političkih aktera u crnogorskoj politici danas

7 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska
18.06.2017. 12:07h

Građanske političke partije u Crnoj Gori treba odlučnije i zajednički da rade na jačanju građanskih i ustavnih sentimenata u crnogorskom društvu i njegovoj koheziji, ocijenio je politički savjetnik predsjednika Crnogorske, Vladimir Pavićević.

On je kazao da smo svjedoci teškog zaoštravanja odnosa između pojedinih političkih aktera u crnogorskoj politici danas.

"Mislim da je obaveza građanskih opcija, u takvim okolnostima, da ističu važnost integrativnih poruka i da snažnije i koordinisano ističu da rad na stvaranju građanske Crne Gore kao zajedničkog doma svih njenih građana treba da bude obaveza društvenih i političkih aktera“, saopštio je Pavićević.

On je najavio da će predložiti Crnogorskoj da njeni predstavnici sledeće sedmice intenziviraju aktivnosti na novom okupljanju građanskih političkih formacija.

Kako je naveo, savez građanskih političkih partija treba da označi otklon od mrvljenja i sektašenja u krugu ljudi koji zagovaraju sličan sistem ideja i vrijednosti.

"Formiranjem takvog saveza istovremeno bi crnogorskim građanima bila poslata poruka da je prevladala razboritost i ozbiljnost. I da je prihvaćena golim okom vidljiva činjenica da zajedno građanske partije u Crnoj Gori mogu da urade mnogo, a da razdijeljene i same teško da mogu biti relevantne“, kazao je Pavićević.