Maloljetnik iz Podgorice osumnjičen za 10 krađa u Budvi

Sumnja se da je N. P. (17) iz Podgorice ukradene mobilne telefone prodavao jednom licu u Podgorici, te da je ukradeni novac potrošio

105 pregleda1 komentar(a)
Krađa mobilnog, Foto: Shutterstock
16.06.2017. 13:43h

Budvanska policija tvrdi da je rasvijetlila 10 krađa na teritoriji tog grada za koje se tereti N.P.(17) iz Podgorice.

"Osumnjičeni je, kako se sumnja, navedena krivična djela počinio u toku jula i avgusta 2016. godine na Slovenskoj plaži u Budvi, na način što je koristeći nepažnju oštećenih lica otuđivao njihove lične stvari. On je, kako se sumnja tom prilikom otuđio deset mobilnih telefona, novac u ukupnom iznosu od 820 eura i 30 kuna, kao i lična dokumenta. Nakon izvršenja krivičnih djela udaljavao se u nepoznatom pravcu. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je otuđene mobilne telefone prodavao jednom licu u Podgorici, te da je otuđeni novac potrošio", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je o događaju obaviješten tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se protiv N.P. podnese poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog osnovane sumnje da je počinio deset krivičnih djela krađa.