Cungu i Đeka razmjenjuju optužbe: Kipi zbog varenike od 68 hiljada eura

Privatna mljekara "Milki Way" prinudno je od Opštine Ulcinj naplatila 68.000 eura na osnovu presude Apelacionog suda

67 pregleda2 komentar(a)
Nazif Cungu, Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
15.06.2017. 19:57h

Predsjednik Demokratske partije Fatmir Đeka odbacio je optužbe predsjednika Opštine Nazifa Cungua da je kao sekretar za budžet i finansije od 2008. do 2010. oštetio gradski budžet u korist kompanije “Milki Way”.

Na osnovu presude Apelacionog suda, ulcinjska privatna mljekara u ponedjeljak je prinudno naplatila 68.000 eura sa opštinskog računa.

Iz Cunguovog kabineta optužili su Đeku da je neovlašćeno priznavao fakture za otkup mlijeka i potpisao više izvoda iz otvorenih stavki, kojima je priznao i dugove za fakture koje nijesu bile primljene u sekretarijatu.

Đeka tvrdi da je kompanija imala pravo na sredstva, odnosno subvencije po osnovu zaključka Vlade i izvještaja Ministarstva poljoprivrede.

“Umjesto da je kompaniji ta sredstva davno isplatio kako bi izbjegla stečaj i podmirila dobavljače, Cungu je odugovlačio pa je odlukom suda Milki Way naplatila i preko 25.000 eura po osnovu kamate. Toliko o tome koliko Cungu vodi brigu o budžetu”, saopštio je Đeka.

Podsjetio je Cungua da je samo prije dvije sedmice potpisao dokument kojim “priznaje svoju odgovornost” za završni račun budžeta za prošlu godinu.

“Svi koji znaju bar nešto o računovodstvu i ekonomiji, to će razumjeti. Ali, Cunguu trebaju nove manipulacije i laži kako bi skrenuo temu sa pravih i aktuelnih priča. Za jednu od njih, može da se pobrine sam - potrebno je samo da ukloni kapiju u Totošima kojom je blokirao opštinsko zemljište”, kazao je Đeka.