Mugoša se častio BMW-om, a sinu poklonio kuću

Osim kuće koju je poklonio sinu, Mugoša je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio i kuću od 101, stan od 137 i 15.400 metara kvadratnih zemljišta u glavnom gradu

128 pregleda31 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
10.06.2017. 06:28h

Ambasador Crne Gore u Sloveniji Miomir Mugoša u toku prošle godine poklonio je sinu Miljanu Mugoši kuću od 260 metara kvadratnih, a sebe “častio” automobilom BMW, piše u imovinskom kartonu dostupnom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Njemački automobil je, kako stoji u kartonu, kupio uz pomoć kredita.

Pomenuta kuća u Podgorici je samo jedna od nekretnina u vlasništvu Mugoše.

On je tu i kuću od 101 metar kvadratni naslijedio, dok je stan od 137 metara kvadratnih kupio od prodaje prethodnog stana. Mugoša je vlasnik i garaže of 35 i pomoćnog objekta od 30 metara kvadratnih, za koji se kao osnov sticanja navodi “od zakupa nekretnina”.

On je, takođe, naslijedio gotovo 15.400 metara kvadratnih zemljišta u glavnom gradu.

Mugoši se, u odnosu na godinu ranije, nije primijenila ambasadorska plata i ona je iznosila 3.900 eura.

On je 16. aprila 2015. godine preuzeo dužnost ambasadora u Sloveniji a, prema informacijama “Vijesti” ove godine će njegovo mjesto zauzeti potpredsjednik Socijaldemokrata, poslanik Vujica Lazović.

Mugoša od jula ove godine ispunjava i zakonski uslov za odlazak u penziju.

Miljan Mugoša je savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Argentini.

Mugoša i njegov sin Miljan Mugoša su u avgustu 2009. napali novinarsku ekipu “Vijesti”, nakon što je fotoreporter pokušao da fotografiše nepropisno parkiran automobil tadašnjeg gradonačelnika Podgorice.

Miljan Mugoša osuđen je zbog tog napada uslovno na šest mjeseci.