Šoškiću i Konataru određen pritvor do 30 dana, Knežević na slobodi

Nikoli Kneževiću iz Plava, kojem se na teret stavlja krivično djelo neprijavljivanje izvršenja krivičnog djela, pritvor je ukinut

106 pregleda2 komentar(a)
Marko Šoškić, Foto: Jadranka Ćetković
03.06.2017. 17:23h

Sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac saslušala je danas Marka Šoškića (24) iz Plava i Aleksandra Konatara (35) iz Bijelog Polja osumnjičene za ubistvo starice Gordane Dašić (84) iz Brezojevice kod Plava i nanošenje teških tjelesnih povreda njenom suprugu Vuku. Njima je stavljeno na teret krivično djelo teško ubistvo iz koristoljublja.

Nakon saslušanja sutkinja Rakonjac im je odredila pritvor do 30 dana.

Oni u Tužilaštvu nijesu priznali djelo koje ime se stavlja na teret, ali su priznali da su učestvovali u pljački, kao i da su vezali starce kako bi ih zaplašili da ne krenu za njima i da lakše uzmu novac.

Njihovom pomagaču Nikoli Kneževiću iz Plava, kojem se na teret stavlja krivično djelo neprijavljivanje izvršenja krivičnog djela, pritvor je ukinut.

Knežević je ispričao u Tužilaštvu da je znao da prikrivanjem zločina podliježe krivičnoj odgovornosti, ali da nije želio da prijavi slučaj zbog lične sigurnosti, kako ne bi došao pod udar zakona.

Zločin u plavskom selu Brezojevice rasvijetljen je par sati nakon što su, kako se vjeruje, Šoškić i Konatar provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog osamdesetdvogodišnjeg supruga teško povrijedili.

Šoškić je uhapšen u rodnom selu, a Konatar dok je pokušavao da napusti teritoriju Crne Gore.