Vježbanje u prirodi budi optimizam

Ukoliko za trening pod vedrim nebom izaberete park ili igralište blizu kuće kao rekviziti mogu da posluže klupe, drveće, grane, panjevi, dječje penjalice

132 pregleda0 komentar(a)
trčanje uz stepenice, Foto: Shutterstock
29.05.2017. 14:14h

Dobrobit vježbanja pod vedrim nebom su višestruke, jer rekreacija u prirodi budi optimizam i jača volju.

Osim toga izlaganje prijatnim sunčevim zracima podstiče sintezu vitamina D, djeluje umirujuće na kompletan organizam i usklađuje biološki ritam koji je važan u pravilnom funkcionisanju centralnih organa.

Ukoliko za trening pod vedrim nebom izaberete park ili igralište blizu kuće kao rekviziti mogu da posluže klupe, drveće, grane, panjevi, dječje penjalice...

Uvijek razmišljajte o treningu cijelog tijela, i koristite složene vježbe koje zahtjevaju aktivaciju većih mišićnih partija poput nogu i leđa. Prije svakog vježbanja hodajte ubrzano najmanje 15 minuta da bi se tijelo zagrijalo i pripremilo za napor.

Klupa

Sklekove, propadanja i trbušnjake možete da izvodite na klupi. Pri tome je poželjno da svaku od navedenih vježbi ponovite u tri serije sa maksimalnim brojem ponavljanja.

Drveće

Zgibove i najrazličitija podizanja i penjanja najlakše ćete da izvedete uz pomoć jakih grana. To su vježbe kojima se jača gornji dio tijela.

Trava

Na osunčanim i suvim travnatim površinama možete da radite čučnjeve i iskorake. Ukoliko su vam statični iskoraci postali isuviše lagani probajte iskorake u kretanju, ili iskorake sa penjanjem na klupu. Kao i kod iskoraka i čučnjevi mogu da imaju mnogo varijacija, tako da možete da se oprobate i u izvođenju polučučnja, sumo čučnja, dubokog čučnja, kao i čučnja sa skokom ili jednostavno izdržaja u čučnju.

Stepenice

Jedan od korisnijih objekata za trening svakako su i stepenice. Možete da trčite uz ili niz stepenice, skačete jednom ili sa obije noge, penjete se ili spuštate bočno, a sve da biste imali jače noge i ljepše gluteuse - mišiće zadnjice, prenose novosti.