Tri izložbe za "Noć muzeja" u Tivtu

Glavni događaj je izložba „Stradioti - vojnici, lokalitet, ostrvo”

103 pregleda2 komentar(a)
Tivat Grad, Foto: Siniša Luković
18.05.2017. 07:44h

Manifestaciju “Noć muzeja” Centar za kulturu Tivat obilježiće večeras otvaranjem tri izložbe u galeriji i muzejskim prostorima kompleksa ljetnjikovca Buća-Luković, sa početkom u 21 sat.

Izložba „Areohološka nalazišta na području opštine Tivat“, nastala je na osnovu Elaborata o valorizaciji arheoloških lokaliteta na području opštine. Autori ove postavke koja sadrži fotografije i niz zanimljivih podataka o petnaestak značajnih arheoloških lokaliteta u Tivtu iz ilirskih i antičkih vremena, su mr Dubravka Nikčević, mr Vilma Kovačević, Dušica Kovačević i Dragan Rajčević.

Biće otvorena i izložba arheoloških artefakata pod nazivom “Gvozdeno doba Crne Gore - doba Ilira”, a kojoj su inače, radili Predrag Lutovac, Magdalena Radunović, Lidija Ljesar i Dušica Kovačević. Centralni događaj večerašnje “Noči muzeja“ u Tivtu je međutim, otvaranje izložbe pod nazivom „Stradioti - vojnici, lokalitet, ostrvo”, posvećene istoriji i dešavanjima na najvećem ostrvu na crnogorskom dijelu obale Jadranskog mora“- Stradioti, danas poznatom kao Sveti Marko u Tivatskom zalivu. Autori ove izložbe Neven Staničić, Maja Marović, mr Marija Mihaliček i Igor Lazarević.