Policija u Beranama i Podgorici pronašla oko 1,6 kilograma skanka

Oni u glavnom gradu oduzeli oko kilograma skanka i uhapsili jednu osobu, dok su u Beranama pronašli oko 600 grama ove opojne droge i tragaju za počiniocem

0 komentar(a)
marihuana, Foto: Shutterstock
17.05.2017. 10:18h

Policajci iz Odsijeka za borbu protiv droge u dvije odvojene akcije u Podgorici i Beranama pronašli su i zaplijenili oko 1600 grama skanka.

Oni u glavnom gradu oduzeli oko kilograma skanka i uhapsili jednu osobu, dok su u Beranama pronašli oko 600 grama ove opojne droge i tragaju za počiniocem.

"Službenici Uprave policije MUP-a Odsijeka za borbu protiv droge su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju stavljanja u promet opojnih droga, u dvije odvojene aktivnosti pronašli i zaplijenili ukupno 1600 grama skanka. Službenici ovog Odsjeka su danas u Podgorici, vršeći kontrolu lica, pronašli i oduzeli oko kilogram opojne droge skank. Ovo lice je lišeno slobode zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Dan ranije, policijski službenici su u Beranama pronašli oko 600 grama opojne droge marihuana tipa skank. Intenzivno se traga za počiniocem ovog krivičnog djela", kazali su iz Uprave policije (UP).

Policajci su sinoć poslije ponoći, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprečavanju i suzbijanju tzv. ulične prodaje narkotika, u Podgorici kontrolisali M.V. (18) iz Podgorice "i tom prilikom u njegovom rancu pronašli i oduzeli jedno veće pvc pakovanje u kojem se nalazila tamnozelena biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 1 kilogram."

"Dalja kriminalistička obrada uputils je na sumnju da se ovo lice u dužem vremenskom periodu bavilo nabavkom i stavljanjem u tzv. uličnu prodaju opojne droge marhuana na teritoriji Podgorice. Pronađena i oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se M.V. privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nadalje, sliužbenici Odsjeka su, 16.05.2017. godine, postupajući po operativnim saznanjima, izvršili pregled terena koji se nalazi u blizini južne tribine gradskog fudbalskog stadiona u Beranama i tom prilikom pronašli veće pvc pakovanje u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine 613,4 grama. Pronađena i izuzeta droga biće upućena Forenzičkom centrzu radi vještačenja. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje u cilju pronalaska i identifikacije izvršioca ovog djela", kazali su iz UP.