Putevima zanimljivih poslovnih enterijera

Kod planiranja uređenja poslovnog prostora bitno je da imate jasno definisanu namjenu budućeg objekta kao i jasne potrebe za maksimalnu funkcionalnost prostora

362 pregleda0 komentar(a)
Enterijer
17.05.2017. 06:52h

Da li poslovni prostor može podstaći kreativnost i veću efikasnost kod zaposlenih? Da li kreativno uređen prostor može uticati na kupca prilikom kupovine u vašem poslovnom, ugostiteljskom ili prodajnom objektu? Ovo su neka od pitanja na koja ćemo dati odgovore, ali i skrenuti pažnju koje detalje bi trebalo imati na umu prilikom kreiranja poslovnog ambijenta.

Kod planiranja uređenja poslovnog prostora bitno je da imate jasno definisanu namjenu budućeg objekta kao i jasne potrebe za maksimalnu funkcionalnost prostora. Za kreiranje enterijera poslovnog prostora važno je da svoje ideje i želje podijelite sa profesionalcima koji će ih sprovesti u dijelo.

Ambijenti koji podstiču kreativnost

Marketing agencije, dizajn studija, IT preduzeća su samo neki od poslova za čiju je uspješnost presudna kreativnost. Kreativno uređen poslovni ambijent djelovaće stimulativno kako na zaposlene tako i na klijente koji vas posjećuju. Industrijski dizajn, retro ili kombinacija stilova enterijera sa detaljima u intenzivnim bojama i relax zonama, pretvoriće dolazak na posao u pravo zadovoljsto.

Materijali i dizajn zidnih obloga u kombinaciji sa tradicionalnim parketom čine ovu industrijsko-retro kombinaciju zanimljivim i inspirativnim prostorom u kome nastaju kreativne ideje.

Umjesto parketa uvijek možete odaberiti keramičke pločice koje su jednostavnije za održavanje. Kompanija Atlas Concorde nudi veliki broj kolekcija čiji oblici i teksture podsjećaju na klasične drvene podove ili mozaik parkete.

Veliki broj detalja implementirano u datom prostoru odiše industrijskim dizajnom – vidljiva ventilacija na plafonu, upotreba hladnih sivih tonova na podnim oblogama, detalji žute boje u prostoru za odmor i relaksaciju. Inovativan pristup, opuštenost, kreativnost i profesionalizam uspješno su spojeni u jednu cjelinu.

Istraživanja su pokazala da ukoliko se interakcija s drugim zaposlenim proširi i tokom pauze, povećava se kreativnost radnika i podržava spontana razmjena informacija. Savremene kompanije sve više koriste otvorene radne prostore koji podstiču timski rad i komunikaciju među zaposlenima.

Ambijenti koji bude maštu

Dječija igraonica je poseban svijet za najmlađe. Prilikom osmišljavanja ovih ambijenata osim na maštovite detalje potrebno je misliti na bezbjednost kao i na funkcionalnu povezanost cjelina poput prostora za igru i zone za roditelje. Prostor za igru treba da ima različite elemente i sprave pomoću kojih djeca razvijaju svoje motoričke sposobnosti kao što su penjanje, skakanje i kreativna igra.

Eksplozija jarkih boja kroz primjenu različitih i pažljivo biranih materijala za kreiranje ambijenta je ono što će privući posjetioce.

Podne vinil podloge raznih boja koje nudi kompanija Gerflor spriječavaju klizanje i lako se održavaju. Pravougaone strunjače jarkih boja su zone predviđene za relaksaciju i odmor. Šarene zidne obloge presvučene raznobojnim panelima služe za zaštitu djece od udaraca.

Moderno opremljen ambijent u kojem roditelji mogu provoditi vrijeme, a istovremeno i pratiti svoje dijete u igri. Za odmor odraslih za podnu oblogu CER STYLE tim je predložio Gerflor vinil pod svedenih tonova.

Ambijenti za hedonističko opuštanje i uživanje

Osmisliti i realizovati enterijer ugostiteljskog lokala je sve samo ne jednostavno. Imajte na umu da enterijer lokala podjednako doprinosi uspjehu restorana, kafića ili bara, kao i kvalitet hrane, pića i usluge.

Tim CER STYLE je izdvojio par savjeta koji mogu olakšati osmišljavanje ovih često vrlo zahtjevnih enterijera:

Koristite trajne materijale. Dugo će zadržati prvobitni sjaj. Keramičke pločice su idealna podloga za objekte ugostiteljskog tipa. Nude različite završne obrade, dekore i dimenzije, a vrlo su jednostavne za održavanje.

Ne osvjetljujte cijeli prostor jednako. Koristite rasvjetu kako bi kreirali “dramu”, istaknuli značajno i zanimljivo, te sakrili neprivlačna područja ugostiteljskog objekta.

Odabir boja treba da bude specifičan, da u potpunosti podržava koncept ugostiteljskog objekta. Savremeni trendovi skloniji su jakim kontrastima, ili kombinaciji nekoliko boja koje treba da budu u skladu. Dekorativnim tehnikama i materijalima kompanije Isomat može se postići jedinstven izgled zidne površine.

Kreirajte intimnost detaljima - na stolove postavite lampe, svijeće ili cvijeće, ostavite neprivlačna područja u sjeni.

U opremanju poslovnog prostora preporučujemo da se obratite profesionalcima, koji će vam ponuditi rješenja u skladu sa vašim željama i budžetom. Stručni tim CER STYLE salona keramike je na raspolaganju da svojim besplatnim dizajnerskim savjetima zajedno sa vama kreira savršeno funkcionalni i stilski jedinstven prostor ,u kojem će podjednako uživati i vaši zaposleni i klijenti.