Nikolić i još neko na čelu kriminalne grupe?

Tužiteljka Vukčević će danas saslušati Vujisića, Šćepanovića i Konatara

127 pregleda20 komentar(a)
Gordan Konatar, Foto: Svetlana Đokić
16.05.2017. 07:52h

Po nalogu specijalne državne tužiteljke Lidije Vukčević u Podgorici je juče uhapšen Momir Nikolić zbog sumnje da je, sa za sada nepoznatim licem, počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, rečeno je nezvanično “Vijestima” u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Nikolić je crnogorski državljanjin koji živi u Republici Srpskoj i privatni je preduzetnik.

Njemu je juče određen tužilački pritvor do 72 sata.

Po nalogu tužiteljke Vukčević, juče su u prostorijama za zadržavanje podgoričkog Centra bezbjednosti sprovedeni direktor Pokreta za promjene (PzP) Dejan Vujisić, tehnički sekretar u toj političkoj partiji Željko Šćepanović i diler novca Gordan Konatar. Oni su osumnjičeni da su članovi kriminalne organizacije koju je napravio Nikolić i NN osoba.

“Vijestima” je nezvanično rečeno u policiji i Specijalnom tužilaštvu da će ih tužiteljka Vukčević saslušati danas.

Nakon što je juče uhapšen Nikolić, sudija za istragu Višeg suda Vladimir Novović je, na zahtjev Specijalnog tužilaštva, izdao nalog za pretres koji su obavili pripadnici Specijalnog policijskog tima. Oni su juče su pretresli kuće i stanove Vujisića, Šćepanovića i Konatara.

Medojević: Hapšenja funkcionera klasični obračun sa DF-om >>>

Protiv Konatara i Šćepanovića policija je u oktobru prošle godine podnijela krivičnu prijavu zbog neovlašćenog bavljenja bankarskim poslovima. Tada je kod njih pronađeno 30 hiljada američkih dolara.

Šćepanović je tada, navodno, priznao da je mijenjao dolare. Osim tih 30 hiljada, on je sa dilerom Konatarom konvertovao, navodno, još po 30 hiljada i 20 hiljada dolara. Tužilaštvo od tada utvrđuje porijeklo tog novca i istražuje transferisano preko nekog tekućeg bankarskog računa ili se radi o ilegalnom prometu. Oni su krajem oktobra uhapšeni tokom rutinske policijske kontrole u blizini Streljačkog centra “Ljubović”, kada je u vozilu “audi A6” (NK CC555) nađeno 30 hiljada dolara i skoro 18 hiljada eura. Šćepanović je tada izjavio da je novac dobio od Dejana Vujisića, direktora Pokreta za promjene, kako bi zamijenio dolare u eure, da bi isplatili posmatrače koje je angažovao PzP za nadgledanje parlamentarnih izbora. Konatar potvrdio je da je on trebalo da zamijeni novac. Vujisić je tada negirao da je novac namijenjen posmatračima i da ima veze sa PzP. Kazao je da se radi o njegovom novcu, a da je

Šćepanovića zamolio da konvertuje dolare za eure kako bi vratio Miomiru Nikoliću, koji mu je navodno pozajmio novac za izgradnju kuće u Donjoj Gorici u Podgorici.