Medojević: Dio opozicije sa ambasadama dogovara miran transfer vlasti

"Ključno pitanje je: da li će se nova vlast poslije Đukanovića baviti prošlošću?", kazao je Medojević

91 pregleda82 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
11.05.2017. 17:36h

Lider Pokreta za promjene (PzP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević saopštio je da je napad na DF dio šireg plana domaće vladajuće elite i nekih međunarodnih centara moći koji, po njegovim informacijama, žele miran transfer vlasti.

On je poslije saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog političkih izjava optužio dio opozicije da sa ambasadama stranih zemalja dogovara miran transfer vlasti i aboliciju bivšeg premijera Mila Đukanovića.

"Ključno pitanje je: da li će se nova vlast poslije Đukanovića baviti prošlošću? Neke mlađe kolege već daju izjave da se neće svetiti, da se ne treba baviti prošlošću, što navodi na opasan politički naum da se kriminal i zločin Đukanovićevog režima stave pod tepih, da mu se obezbijedi imunitet ili abolicija od krivičnog progana, da se ne dira njegovo opljačkano bogatstvo, a sve pod parolom "to je prošlost"", kazao je Medojević.

On je dodao da neke "kolege iz opozicije su manje otporne na preporuke iz stranih ambasada".

"Oni znaju da DF neće pristati na to, i zbog toga nas progone. Đukanović je zainteresovan za miran transfer vlasti. Pozivam kolege iz opozicije da odbiju taj opasan predlog. Crnoj Gori nema spasa ukolio uradimo ono što su uradili Srbi 5. oktobra 2000. godine - saopštio je Medojević na konferenciji za medije", naglasio je Medojević.