Udes vozila ZIKS-a: Čađenoviću povrijeđen vrat

Kako su saopštili iz ZIKS-a, do udesa došlo na mostu “Milenijum”, u sudaru njihovog vozila i službenog vozila Uprave policije

0 komentar(a)
Vozilo ZIKS, Foto: Ministarstvo pravde
05.05.2017. 16:44h

Uoči odloženog ročišta u Višem sudu povodom ispitivanja i ocjene zakonitosti optužnice za pokušaj terorizma 16. oktobra prošle godine, jedan od okrivljenih, Mihailo Čađenović, imao je udes u službenom vozilu ZIKS-a kojim se prevozio.

Advokat Slobodan Smolović tom prilikom tražio je od suda da mu se što prije ukaže ljekarska pomoć, te da "optuženi osjeća mučninu", a sudije su kazale da će ga nadležna služba iz zatvora pregledati.

Kako su saopštili iz ZIKS-a, do udesa došlo na mostu “Milenijum”, u sudaru njihovog vozila i službenog vozila Uprave policije.

Obzirom da nije prouzrokovana materijalna šteta na vozilima, sprovođenje je nastavljeno bez prekida.

"Kako na pritvorenim licima nije bilo vidljivih povreda, zakazano ročište je uredno održano, a po okončanju istog pritvorena lica su sprovedena u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija”, kazali su u ZIKS-u.

Kako su kazali iz ZIKS-a, Kada su došli u zatvor, pritvorene je pregledao zatvorski ljekar, koji nije konstatovao povrede.

Međutim, Mihailo Čađenović se i nakon pregleda kod zatvorskog ljekara žalio na mučninu, pa je odveden u Urgentni centar Kliničnog centra Crne Gore.

“Tamo mu je tokom specijalističkih pregleda konstatovano blago istegnuće vrata i, u slučaju potrebe, preporučena kontrola za sedam dana. Stabilnog je zdravstvenog stanja i vraćen je u Istražni zatvor Podgorica”, kažu u ZIKS-u.