Piše se istorija ili se nastavlja tradicija?

Tim iz Radanovića ulazi u meč sa aktivnih 1:1 iz prve utakmice u Pljevljima i ima veliku šansu da ispiše istoriju - nikada do sada, naime, Grbalj nije igrao finalnu utakmicu Kupa

0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
26.04.2017. 09:03h

Iz dva današnja revanša polufinala Kupa Crne Gore traži se samo jedan odgovor - ko će biti protivnik Sutjeske 31. maja u finalu, Grbalj ili Rudar.

Tim iz Radanovića ulazi u meč sa aktivnih 1:1 iz prve utakmice u Pljevljima i ima veliku šansu da ispiše istoriju - nikada do sada, naime, Grbalj nije igrao finalnu utakmicu Kupa.

Ekipa Miljana Radovića je u dosadašnjem dijelu takmičenja eliminisala aktuelnog šampiona, ekipu Mladosti, aktuelnog lidera prvoligaške tabele, ekipu Budućnosti, a danas ima priliku da zatvori krug i eliminiše aktuelnog pobjednika Kupa, ekipu Rudara.

"Imamo solidan, ali ne i odličan rezultat iz prve utakmice. Kao što sam rekao uoči dvomeča, sve će se odlučivati u revanšu i sve je i dalje otvoreno. Ne znam je li ovo utakmica sezone za nas, ali jeste jedna od važnijih. Kada smo već došli do polufinala, kada smo u prvom meču izvukli dobrih 1:1, bilo bi sjajno kada bismo sve krunisali u revanšu. Nismo euforični, završili smo u prvom meču samo pola posla, ali imamo razloga da budemo optimisti. Nedavno smo pobijedili Rudar u prvenstvu, igramo u konstantnoj formi, a u dosadašnjem dijelu takmičenja u Kupu smo pokazali da znamo da igramo na rezultat", kaže Miljan Radović, trener Grblja.

Pljevljaci se, s druge strane, nadaju da će nastaviti put u svom omiljenom takmičenju i da doći u priliku da šesti put igraju finale i jubilarni peti put osvoje vrijedan trofej.

Optimizam temelje na dobroj partiji protiv Lovćena, na debiju novog trenera Radisava Dragićevića, kao i na činjenici da su u prethodne dvije prvenstvene utakmice postigli četiri gola.

"Kup je jedina šansa da i ove godine odemo u Evropu i uradićemo sve da taj cilj ostvarimo. Šteta što u prvom duelu nismo makar sačuvali minimalnu prednost, jer bi današnji zadatak bio mnogo lakši, ali predaje u svakom slučaju nema. Znamo kako se igraju ovakve utakmice, u ekipi je znatno bolje raspoloženje nego prije 15 dana, i zaista nema razloga da čvrsto ne vjerujemo u povoljan rasplet", optimista je strijelac gola za Rudar u prvom meču polufinala, iskusni Draško Božović.

Meč u Radanovićima počinje u 16 časova uz direktan TV prenos.