Hiper- realistične slike koje će vas oduševiti

"Od momenta kada sam počeo da se bavim slikarstvom trudim se da prikažem stvari na što realističniji način. Nekada uspijem, nekada ne. Međutim, veoma je teško postići toliki nivo identičnosti sa stvarnim"

177 pregleda3 komentar(a)
24.04.2017. 18:14h

Meksikanac Omar Ortiz je umjetnik koji se specijalizovao u slikanju ljudskog tijela, ali ne na način na koji smo navikli da ih viđamo.

Njegove hiper-realistične slike su toliko stvarne da je teško posmatrati ih na drugačiji način, iako na njima nema ama baš ničega živog.

Zato mnogi pomišljaju da su njegovi radovi fotografije.

Ovaj talentovani čovjek je rođen u Guadalahari u Meksiku gdhe živi i danas. Ima 39 godina i talenat o kojem priča cijeli svijet.

Mnogi njegovi radovi koji su okarakterisani minimalističkim rađeni su uljanim bojama, ali i pastelom, vodenim bojama, akrilnim bojama i sjenčenjem.

Omar svoj rad opisuje ovako:

"Od momenta kada sam počeo da se bavim slikarstvom trudim se da prikažem stvari na što realističniji način. Nekada uspijem, nekada ne. Međutim, veoma je teško postići toliki nivo identičnosti sa stvarnim", kaže on.

Prvo ovakvo djelo napravio je 2012. godine, a od tada ne prestaje da stvara čuda sa svega nekoliko pokreta četkicom. Kaže da uz pomoć dodavanja "svjetlosti" na djelove ljudskog tijela, čini da ona ulaze u istoriju.

Galerija