PZP tvrdi da Demokrate vrbuju Nikolu Bajčetića

Bajčetić je na svom fejsbuk profilu napisao da je nakon izlaska iz zatvora dobijao određene ponude, “kako političke, tako i one poslovne”

147 pregleda78 komentar(a)
Nikola Bajčetić
17.04.2017. 05:29h

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević i predsjednik Mreže mladih te partije, Nikola Bajčetić optužili su lidera Demokrata Aleksu Bečića da je Bajčetića vrbovao da pređe u njegovu partiju.

“Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić vrbuje našeg člana Predsjedništva Nikolu Bajčetića da pređe kod njega. Čudna neka opozicija”, napisao je Medojević na svom Tviter nalogu.

Bajčetić je na svom fejsbuk profilu napisao da je nakon izlaska iz zatvora dobijao određene ponude, “kako političke, tako i one poslovne”.

“No ja sam svoj put davno odredio. I znam đe mi je mjesto. Istina je i da sam se ja lično zahvalio Demokratama na njihovoj podršci dok sam boravio u zatvoru u Spužu, kada su moji saborci organizovali protestnu šetnju podrške do ZIKSA (no se bojim da se kasnije ispostavilo da ta podrška i nije bila baš slučajna). Tačno je da sam od strane visokih funkcionera Demokrata indirektno dobio ponudu da pređem u tu političku partiju”, naveo je Bajčetić.

On tvrdi da su mu iz Demokrata govorili da je DF istrošen i da ne daje priliku mladim ljudima.

Uglavnom priče i rečenice koje ovih dana možemo pročitati po portalima i čuti na terenu, a za koje znamo ko širi. Tačno je i da su mi nuđene visoke funkcije u toj partiji. Ovo je uslijedilo nakon mog susreta koji je bio slučajan sa predsjednikom Demokrata i njegovim potpredsjednikom u jednom kafiću u Podgorici, đe smo se pozdravili i razmijenili par rečenica. Nakon toga bio sam jako negativno iznenađen. Zahvalio sam se i rekao da ja svoj tim ne mijenjam, pa čak i onda ako gubi, što sada nije situacija”, naveo je Bajčetić.

On je naveo da to ne doprinosi opozicionom interesu, već koristi DPS-u.

“Nedavno smo imali odlazak mladih i kvalitetnih članova DF-a iz Pljevalja, za koje će se kasnije ispostaviti da su vrbovani upravo od strane Demokrata”, tvrdi Bajčetić, aludirajući na Bojana Krvavaca i Nikolu Rovčanina napustili Front nezadvoljni rukovođenjem.

Krvavac i Rovčanin su prilikom napuštanja DF-a saopštili da se ne daje prostor mladim ljudima, već da se radi na tome “da okoštale strukture” dobiju još jedan mandat.