Najbolji Tomaš Đurović i Kristina Rakočević

146 pregleda0 komentar(a)
Tomaš Đurović, Kristina Rakočević, Milorad Vuletić, Foto: Atletski savez Crne Gore
15.04.2017. 14:43h

Tomaš Đurović i Kristina Rakočević najbolji su atletičari mitinga "21. Atletski trofej Crne Gore – 2017", koji je na otvaranju atletske sezone održan danas na stadionu SC „Topolica" u Baru, u tehničkoj organizaciji AK Mornar iz Bara, a pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Crne Gore.

Đurović, član AK Draževina imao je rezultat u bacanju kugle – 19,74m, koji po IAAF tablicama vrijedi 1.106 bodova, i novi je rekord Crne Gore u bacanju kugle za seniore.

Kristina Rakočević, atletičarka AK Tara je u bacanju diska imala daljinu od 52,95m, koja po IAAF tablicama vrijedi 949 bodova.

Kristina je bacanju kugle rezultatom 14,41m ispunila normu za Evropsko prvenstvo za juniore, koje se održava u italijanskom Grosetu, od 20. do 23. jula.

U okviru trofeja održano je i zvanično Prvenstvo Crne Gore na 10.000m, gdje je trijumfovao Dragoljub Koprivica iz AK Mornar, ispred atletičara AK Sanja - Svetozara Stamatovića i atletičara AK Nikšić - Veselina Petrušića.

Nastupilo je preko 130 takmičara iz Crne Gore, Srbije i sa Kovosa, odnosno klubova: Mornar, Lovćen, Nikšić, Tara, Jedinstvo, Rudar, Bar, Podgorički maraton, Lim, Budućnost, Zeta 2012, Podgorica, Garač, Jump, Sanja, Arsenal, Draževina, Crvena zvezda, Srem, Vojvodina, Sprint, Peja, Prizreni, Liapi, Trepča, Trepča 89 i Paraolimpijski komitet CG.