Kod stare zgrade Vlade posut pa uklonjen mišomor

"U zadnjih mjesec i više dana ovo je trideseti slučaj. Baš na ovom mjestu veliki broj Podgoričana izvodi svoje ljubimce da se igraju, tako da je ovo nečija namjera da potruje kućne ljubimce, jer lutalice gotovo ne dolaze u ovaj dio parka", saopšteno iz NVO Prijatelji životinja

148 pregleda4 komentar(a)
12.04.2017. 17:20h

NVO Prijatelji životinja Podgorica je saopštio da je u parku iza stare zgrade Vlade posuta velika količina mišomora.

"Odmah po dojavi naš predstavnik se uputio na lice mjesta, gdje je zatekao otrov posut po popločanom dijelu i zelnoj površini. Odmah smo pozvali CB Podgorica, JP Čistoću i Komunalnu inspekciju. Nedugo nakon toga je došla ekipa za uviđaje CB Podgorica, koja je izvršila uviđaj i izuzela uzorke otrova sa lica mjesta. Komunalna policija je bila prisutna, a nedugo nakon toga su radnici Čistoće, uz naš pomoć i nadzor uklonili sav otrov sa lica mjesta", navodi se u saopštenju NVO.

Dodaju da je posipanje otrova na javnim površinama u Podgorici postala svakodnevnica.

"U zadnjih mjesec i više dana ovo je trideseti slučaj. Baš na ovom mjestu veliki broj Podgoričana izvodi svoje ljubimce da se igraju, tako da je ovo nečija namjera da potruje kućne ljubimce, jer lutalice gotovo ne dolaze u ovaj dio parka. Ovim putem želimo da poručimo gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću da hitno oformi tim koji će ispitati ove slučajeve posipanja otrova po javnim površinama. Sve ukazuje da se radi o organizovanom trovanju životinja, te da iza svega stoji neka od gradskih službi. Ukoliko Stijepović, kao i do sada bude ćutao i ne bude pokaza interesovanje da se ovo zaustavi i da se otkrije ko to radi, bićemo prinuđeni da na razne načine tražimo njegovu ostavku, jer ga smatramo direktno odgovornim za ovakvo stanje u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Galerija