Skoro tri puta više ženskih nego muških klubova na prvenstvima mlađih kategorija

0 komentar(a)
Sastanak klubova, mlađe kategorije, OSCG, Foto: OSCG
12.04.2017. 13:14h

Na turnirima mlađih kategorija na Prvenstvu Crne Gore u odbojci nastupiće po muških pet ekipa, u sve tri kategorije (pioniri, kadeti, juniori), dok je broj ženskih ekipa, očekivano, mnogo veći - 12 klubova sa 14 ekipa (neki klubovi će nastupiti sa dvije ekipe) u pionirskoj konkurenciji, 12 klubova, odnosno 13 ekipa u kadetskoj, te sedam klubova sa osam ekipa u juniorskoj konkurenciji, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, nakon sastanka sa predstavnicima klubova.

U muškoj konkurenciji, odlučeno je u sve tri kategorije tri ekipe igraju kvalifikacioni turnir, nakon čega će dvije najbolje izboriti plasman na finalni turnir, dok su prošlogodišnji finalisti ostvarili direktan plasman u završnicu – Budućnost Capital Plaza i Bar volej.

U konkurenciji pionirki, formirane su četiri grupe – dvije grupe po četiri ekipe i dvije grupe po tri. Nakon razigravanja po grupama najbolje dvije ekipe iz grupa formiraju nove dvije grupe po četiri ekipe od kojih će po dvije najboljeplasirane ekipe izboriti nastup na finalnom turniru. Finalni turnir u konkurenciji pionirki planiran je za 13. maj.

U konkurenciji kadetkinja igraće se četiri grupe – tri grupe po tri i jedna grupa od četiri ekipe. Nakon razigravanja po grupama najbolje dvije ekipe iz grupa formiraju nove dvije grupe po četiri ekipe, nakon čega će se po najbolje najboljeplasirane ekipe plasirati na finalni turnir, koji je planiran za 14. jun.

Najzad, kod juniorki će se igrati dvije grupe po četiri ekipe, nakon čega će po dvije prvoplasirane igrati na finalnom turniru, 17. juna.

Kako je saopšteno, organizatori prethodnih i finalnih turnira biće određeni naknadno.

Pored komesara takmičenja OSCG Miloša Jovanovića, sastanku su prisustvovali i predstavnici Gimnazijalca, Jedinstvo Bemaxa, Rudara, Budućnosti Capital Plaza, Budućnost Bemaxa, Sutjeske, Nikšićs, Mediterana i Bar voleja.