Iskra - Sutjeska: Ko je u većem naletu

Danilovgrađani su hit drugog dijela prvenstva, poslije Lovćena osvojili su najviše bodova, a nalaze se u seriji od čak pet uzastopnih trijumfa

1 komentar(a)
Iskra - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
12.04.2017. 10:13h

U Danilovgradu, u prvoj utakmici polufinala Kupa, sastaju se timovi koji su u strahovitoj formi - Iskra i Sutjeska zajedno su ostvarili 10 pobjeda na posljednjih 11 utakmica.

Danilovgrađani su hit drugog dijela prvenstva, poslije Lovćena osvojili su najviše bodova, a nalaze se u seriji od čak pet uzastopnih trijumfa.

Sutjeska je takođe procvjetala nakon dolaska Nikole Rakojevića, na posljednjih šest mečeva ostvarila je pet pobjeda, uz jedan remi.

Nikšićani imaju šansu da se drugi put plasiraju u finale Kupa (nakon 2007. godine) i da se bore za prvi trofej u najmasovnijem takmičenju u samostalnoj Crnoj Gori.

Za Iskru, ovo polufinale je već istorijsko...

"Igramo fantasično u drugom dijelu sezone i na dobrom smo put da ispunimo primarni cilj, a to je opstanak u ligi", kaže lijevi bek Iskre Luka Pejović.

Polufinalni mečevi Kupa za tim iz Danilovgrada stižu kao premija.

"Imamo šansu da napravimo nešto veliko. Neće biti lako, mnogo smo se istrošili nakon pobjede protiv Budućnosti u prvenstvu, a sa druge strane, dolazi nam jaka Sutjeska, predvođena vjerovatno najboljim crnogorskim trenerom, Nikolom Rakojevićem. Vjerujem, ipak, da smo sačuvali snagu da ostvarimo povoljan rezultat. To bi za nas bilo čak i 0:0", dodaje Pejović.

Iskra je kompletna, nakon što se u tim vratio oporavljeni Marko Šćepanović.

U ekipi Sutjeske na proljeće duvaju drugačiji vjetrovi, a nakon povratka u vrh tabele, dolazi polufinale Kupa - plasman u finale i borba za trofej bili bi premija.

"Kup utakmice sobom uvijek nose veliku neizvjesnost, bez obzira na to ko su rivali, a moramo biti svjesni i da će naše današnje gostovanje biti samo prvo poluvrijeme okršaja sa Iskrom. To je ekipa koja je posebno u posljednjih nekoliko kola potvrdila kvalitet, individualni, ali i timski. Dobro su vođeni, a imaju iskusne pojedince koji umiju da kazne i najmanju grešku. Dobili su Budućnost i ne fali im samopouzdanja, ali na nama je da se izborimo sa svim tim", istakao je trener Sutjeske Nikola Rakojević.

Prvi meč je na stadionu "Braća Velašević" u 16 sati, revanš je za dvije sedmice u Nikšiću.