Neagu: I u Larviku na pobjedu; Moen: Izdušili smo u 20. minutu

"Sjajno smo se osjećale čim smo počele da igramo odlično u odbrani", rekla je Katarina Bulatović

2 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Zoran Đurić
09.04.2017. 20:47h

Kristina Neagu je u ubjedljivoj pobjedi Budućnosti nad Larvikom (31:17) još jednom potvrdila zašto je dva puta zaredom proglašena za najbolju rukometašicu svijeta. Rumunka je postigla 10 golova, sjajno razigravala ekipu, a bila je i odlična u odbrani.

"Hvala publici, bila je sjajna. Voljela bih da smo ove sezone zajedno slavili sve pobjede ovdje. Prednost od 14 golova je mnogo u rukometu, ali moramo da budemo ozbiljne i narednog vikenda u Norveškoj, mada imamo veliku šansu da se domognemo fajnl-fora".

"Srećna sam i ponosna zbog onog što smo uradile. Sada moramo da se odmorimo, jer je ova utakmica bila puna stresa, ali sam sigurna da ćemo se dobro pripremiti za revanš i otići u Larvik da i tamo pobijedimo", poručila je 28-godišnjakinja iz Bukurešta.

Ni Katarina Bulatović ne želi da slavi plasman na fajnl-for, iako je jasno da ne može da izmakne.

"Ovo je samo prvo poluvrijeme. Zadovoljne smo kako smo igrale, izdanje koje smo prikazali na početku drugog poluvremena je nešto što bi trebalo da nam bude zadatak u Norveškoj od samog starta. Osjetio se grč u prvom poluvremenu, ali je u drugom sve bilo kako bi trebalo. Hvala navijačima koji su nas bodrili od početka do kraja, bar smo ovu posljednju utakmicu u 'Morači' odigrale pred punim tribinama".

Šta se promijenilo na tajm-autu pri rezultatu 5:6?

"Počele smo da igramo agresivnije u odbrani, to nam je omogućilo da damo neke lake golove. Sjajno smo se osjećale čim smo počele da igramo odlično u odbrani, to je trebalo da radimo od starta, ali su nam se od grča i ruke i noge vezale. Poslije toga smo imale kontrolu do kraja".

Trener Larvika Tor Odvar Moen je čestitao boljem.

"Budućnost je bila mnogo bolja od nas, što jasno pokazuje i rezultat. Držali smo se plana 20 minuta, ali je ekipa tada „izdušila”. Imamo problema već nekoliko sedmica, nedostaje nad nekoliko igračica, a i sa njima bismo teško mogli da pobijedimo ovdje".

"U drugom poluvremenu smo izgubili tempo u napadu, rival nas je lakše čitao, ali nisam ni mogao da očekujem ništa više od djevojaka, jer su dale i posljednji atom snage".