DPS Kolašin: Značajan broj rukovodilaca koalicije DF-SNP-SDP bi Crnu Goru častio Podgoričkom skupštinom

Iz DPS Kolašin su kazali da je plata predsjednice Opštine bila oko 1.500 eura i za 600 eura je veća od plate koju je imao prethodni predsjednik opštine

19 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
09.04.2017. 11:04h

Najredovnije i najveće plate u kategoriji lokalnih uprava, u Crnoj Gori, primaju čelnici kolašinske lokalne uprave, tvrde u Opštinskom odboru (OO) Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako piše u saopštenju te starnke, takve zarade lokalnih funkcionera su "najveći uspjeh vladajuće koalicije (Demokratski front – Socijalistička narodna partija- Socijaldemokratska partija).

"Koalicija DF-SNP-SDP" koja skoro tri godine rukovodi Kolašinom sebi i svojim saradnicima obezbijedila je redovna i pozamašna primanja. Značajan broj tih rukovodilaca bi državu Crnu Goru ponovo častio "Podgoričkom skupštinom", ali im to ne smeta da budu najredovniji u primanju plata koje se najvećim dijelom finansiraju iz državnog egalizacionog fonda", piše u saopštenju OO DPS.

Prema njihovim riječima, "plata predsjednice Opštine je bila oko 1.500 eura i za 600 eura je veća od plate koju je imao prethodni predsjednik opštine".

Takođe, navodi se u saopštenju, tolika je razlika u primanjima koje ima sadašnji predsjednik Skupštine opštine (SO) u odnosu na svog prethodnika.

Značajno veća su, kažu u OO DPS, primanja i ostalih opštinskih funkcionera u odnosu na funkcionere, koji su imali mandat od 2010. do 2014. godine.

"Program racionalizacije i štednje predsjednica opštine Željka Vuksanović sprovodi na svim poljima osim na polju svojh ličnih primanja i primanja svojih saradnika. Ona i predsjednik SO će za svoje plate potrošiti skoro 50.000 eura para građana Kolašina više nego što su za svoje plate prethodni predsjednici Opštine i SO", poručili su iz DPS Kolašin.

Za to vrijeme, kažu iz OO DPS, "nema para za rupe na ulicama, za puteve po selima i katunima, za stipendije studentima, za školski praznik ili školsku ekskurziju, za kulturni i sportski događaj, za pomoć nezbrinutim i ugroženim..."

"Ozbiljni razvojni projekti odavno su zaboravljeni.Umjesto riječi "razvoj", rukovodstvo opštine izgovara riječi "plata i koeficijent", što građani Kolašina iz dana u dan sve više prepoznaju i osjećaju", zaključuju iz DPS Kolašin, koja je u tom gradu u opoziciji.