KOSMOS ISPOD SAČA

Student u odijelu

Student u odijelu je forma bez sadržine. Ispraznost po modelu, svi naši studenti su brižno krojeni baš da budu takvi. Vlast ne može poželjeti bolje studente od naših

64 pregleda9 komentar(a)
studenti, parlament
08.04.2017. 18:17h

Francuski studenti ponekad prevrnu kola, divljaci. Italijanski studenti bacaju kamenice na zgrade koje predstavljaju sistem. U Beogradu studenti se samoorganizuju, pištaljkama se dozivaju i utrkuju se u forama i parolama. Svi šetaju, ali naši studenti, ta predodređena gospoda, gospodski u parlamentu sjede i besjede.

Ubijeni kompleksima i malograđanštinom u pojam, mladi i ravnodušni studenti samo razmišljaju koliko je dobro ispeglano njihovo odijelo, kako će brend izgledati na njihovoj koži na televiziji, i kako će tetke i komšije reagovati na njihovo pojavljivanje. Govor, ono što će reći, to je nebitno, bitna je pojava. Provincijalizam u sred parlamenta, kod ljudi u koje treba neko da se uzda. Mozgovi budućnosti su isprani.

Tako su učeni, da ne misle i kad treba da govore, da misle lokalno a djeluju globalno. Dakle, studenti se ne razlikuju od Ivana Brajovića ni u procentu, ista retorika, sebičnost i provincijalni duh. Grama kosmopolitskog tu nema, nema solidarnosti sa svim studentima svijeta, nema solidarnosti ni sa majkama koje su ispred tog istog parlamenta danima tražile svoja prava.

Student u odijelu je forma bez sadržine. Ispraznost po modelu, svi naši studenti su brižno krojeni baš da budu takvi. Vlast ne može poželjeti bolje studente od naših.

Ako ikad istupe i dignu frku, brzo ih kao u Nadrealisrima privuku u institucije i produžene ruke vlasti, uhljebe ih i takvi rent-a-ljevičari na dalje pljuju ali u smjeru suprotnom od vlasti. U svakom slučaju, studenti su prava slika stanja, tijela u odijelima. Mozak se ne uključuje jer se ne isplati.

Diskutuju o Nato savezu naši sveznadari studenti, baš kao što se u mjesnim zajednicama i selima diskutovalo o ratu Sjeverne i Južne Koreje. Bitno je da diskutuju, da su zategli revere sakoa i ispeglali košulje.

Sigurno je suza u oku zaiskrila Darku i Azri jer mogu biti srećni kad vide nasljednike u parlamentu, klon do klona.

Sve spremno za novu generaciju klonova i botova, samo sprovesti običnu rokadu. Neka su nam srećni studenti, oni što su bili u parlamentu vladaće za koju godinu, samo još malo da stasaju, da mutira glas. Odijela su već tu, samo treba da klimaju glavom i ništa više. U tome su najbolji. Bravo studenti, ponosu naš!