Ko kome duguje vidite sa Vladom

Zvanična evidencija Uprave za nekretnine pokazuje da Muhamedšin ima neizmireno neimenovano poresko dugovanje od 2.816,36 eura zbog čega je na njegovu nekretninu 7. juna 2013. stavljena hipoteka u korist države Crne Gore i koja, kako je navedeno, traje do izmirenja poreskog duga

108 pregleda0 komentar(a)
Uprava za nekretnine
08.04.2017. 13:34h

Podaci u tekstu „Banke kontrolišu dobar dio Porto Montenegra“, a koji se tiču hipotekom opterećenih nekretnina zamjenika direktora Rusala, Olega Muhamedšina, nisu netačni kako to tvrdi press-sekretarka te kompanije, Elena Morenko.

Prije nego što je počela dijeliti kvalifikacije o „netačnosti“ članka i „klevetničkim tvrdnjama“ u njemu, Morenko je i sama mogla otvoriti web stranicu Uprave za nekretnine Crne Gore i jednostavnom pretragom podataka na njoj doći do onoga do čega sam i ja došao - informacije da njen šef u Rusalu duguje novac za porez državi Crnoj Gori koja je zbog toga stavila hipoteku na manji od Muhamedšinova dva stana u Porto Montenegru.

Zvanična evidencija Uprave za nekretnine pokazuje da Muhamedšin ima neizmireno neimenovano poresko dugovanje od 2.816,36 eura zbog čega je na njegovu nekretninu 7. juna 2013. stavljena hipoteka u korist države Crne Gore i koja, kako je navedeno, traje do izmirenja poreskog duga.

Budući da ta hipoteka ni do danas nije izbrisana iz liste tereta za List nepokretnosti 2065 KO Tivat u koji su evidentirane nekretnine Porto Montenegra, logičan zaključak je da Muhamedšin nije još platio ono što crnogorska državna kasa od njega potražuje, evo skoro četiri godine.

O konkretno kakvom poreskom potraživanju od Muhamedšina se radi, narednih dana će biti u prilici da objasni Poreska uprava kojoj sam već uputio ta pitanja, a evo prilike i samom Muhamedšinu da se o tome oglasi jer je, kako kaže Morenko, željan da komentariše informacije koje o njemu objavljuju „Vijesti“.

Imajući u vidu ranije neslavno završene poslovne odnose Rusala i Vlade, a što se do sada odrazilo na stotine miliona eura koje su se iz džepova poreskih obveznika Crne Gore odlili na saniranje „kontroverznih efekata“ tog posla, to je najmanje što očekujem od saradnika zamjenika direktora Rusala Olega Muhamedšina da, prije nego što optuže novinare za „netačne klevete“, ipak pogledaju sa organima Vlade Crne Gore - Poreskom i Upravom za nekretnine, što je ko i kome sve ovdje ostao dužan.