Zaev: Gruevski kukavica, kad dođe trenutak prihvatanja odgovornosti on bježi

Zaev je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Mađarske kontaktiralo makedonski MUP i potvrdilo da je Gruevski tamo i da je zatražio azil i zatražilo informacije za šta je osuđen u Makedoniji

1 komentar(a)
Zoran Zaev, Foto: Reuters
14.11.2018. 14:54h

Premijer Makedonije Zoran Zaev odbacio je tvrdnje da ima bilo kakav politički dogovor sa prethodnikom Nikolom Gruevskim koji je pobjegao u Mađarsku da bi izbjegao služenje zatvorske kazne i nazvao ga "kukavicom".

Zaev je rekao da očekuje da ga Mađarska isporuči Makedoniji i da će odslužiti kaznu od dvije godine zatvora ta nelegalnu nabavku luksuznog "mercedesa".

"Oštro i kategorično odbacijem sve spekulacije za bilo kakav politički dogovor sa Nikolom Gruevskim… Ubijeđen sam da će se Gruevski, prije ili kasnije, vratiti i da će odslužiti svoju kaznu, a svakako biće pred sudom da se brani i za druga djela za koja je osumnjičen", rekao je makedonski premijer.

Zaev je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Mađarske kontaktiralo makedonski MUP i potvrdilo da je Gruevski tamo i da je zatražio azil i zatražilo informacije za šta je osuđen u Makedoniji.

"Kazne moraju da budu odležane, tako da ćemo napraviti što je u našoj nadležnosti da Gruevski bude isporučen. Već su započeti neki postupci", rekao je on, dodajući da je Mađarska zemlja koja neće dozvoliti da budu prekršeni međunarodni dogovori.

Prema riječima Zaeva, Gruevski je kukavica zato što je prethodno govorio da će da preuzme odgovornost i da će ići u zatvor samo da drugi ne budu predmet sudskih procesa, a da je sada pobjegao iz države.

"Kolika kukavica je taj koji je sve vrijeme govorio da je spreman da za Makdoniju ode u zatvor, samo da drugi ne budu meta. Dođe trenutak prihvatanja odgovornosti, a on pobježe pokušavajući da dobije aboliciju", rekao je premijer Makedonije Zoran Zaev.