Husović: Nakon pristupanja Crne Gore NATO očekujem da će splasnuti političke tenzije

"Bošnjačka stranka je istrajna u namjeri da održi koaliciju na državnom nivou sa DPS, SD, LP i manjinskim partijama", kazao je Husović

120 pregleda15 komentar(a)
Lesli Freriksen, Rafet Husović, Foto: Bošnjačka stranka
04.04.2017. 08:36h

Nakon pristupanja Crne Gore NATO očekujem da će splasnuti političke tenzije, te je realno očekivati da politička stabilnost države bude na većem nivou, istakao je Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke (BS).

On se, kako je saopšteno iz BS, danas sastao sa šeficom političko-ekonomskog odjeljenja u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Lesli Freriksen.

"Bošnjačka stranka je istrajna u namjeri da održi koaliciju na državnom nivou sa DPS, SD, LP i manjinskim partijama", kazao je Husović.

On je ukazao na značaj partnerskih odnosa i zahvalio na podršci koju SAD pružaju Crnoj Gori u procesu integracije zemlje prema EU i NATO.

"Bošnjačka stranka pozdravlja nedavnu ratifikaciju pristupnog protokola u američkom Senatu. Vjerujem da to predstavlja značajno priznanje za Crnu Goru od strane SAD, kao najveće i najznačajnije članice alijanse", kazao je Husović.

On je naglasio da je za Crnu Goru važna politička stabilnost i mir, te da u tom pravcu snažno podržava dalji nastavak demokratskih procesa.

"Na sastanku je ocijenjeno da će članstvo Crne Gore u Sjeverno-atlanskoj alijansi dodatno ojačati stabilnost države, otvoriti novu razvojnu perspektivu, omogućiti jačanje institucija sistema, te podići stepen vladavine prava", zaključuje se u saopštenju BS.