Grbović ponovo na čelu Opštine Nikšić: Radićemo kao da je opozicija prisutna

Ostaje žal, kako je kazao, što je opozicija bojkotovala izbore i što nije ispoštovala svoje glasače, ali "procjena im je bila takva kakva je"

127 pregleda31 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
03.04.2017. 17:52h

Jednoglasnom odlukom Veselin Grbović izabran je ponovo za predsjednika Opštine Nikšić.

Novi/stari predsjednik se nakon polaganja zakletve zahvalio na dobijanju drugog mandata i kazao da će mu sada biti mnogo lakše jer su "nakon mukotrpnog i teškog četvorogodišnjeg rada uspjeli da uđu u red finansijski najstabilnijih opština u Crnoj Gori".

Ostaje žal, kako je kazao, što je opozicija bojkotovala izbore i što nije ispoštovala svoje glasače, ali "procjena im je bila takva kakva je".

"Vidim da su u Herceg Novom izuzetno aktivni, pa čak i dosta naših Nikšićana iz opozicije tamo su ovih dana prisutni. Juče sam bio, silom prilika u Novom, i vidim da je jedna velika aktivnost i prosto ne mogu da shvatim o čemu su razmišljali kada su bojkotovali ove izbore u Nikšiću, dok sada u Novom svi jure i žure ne bi li koji mandat dobili. Predložiću im, nego bojim se da zakon to ne dozvoljava da odu da glasaju u Herceg Novi, jer jedino tako tamo izgleda mogu da dobiju neki mandat", kazao je Grbović i dodao da je to samo šala, a da će lokalna uprava u Nikšiću raditi naredne četiri godine kao da je opozicija prisutna.

Najavio je nove/stare projekte, investicije od 158 miliona eura i zapošljavanje oko 500 ljudi u najskorije vrijeme.

"Predviđeno je 17 miliona u budžetu Direkcije javnih radova u naredne četiri godine koje će bti uloženo u rekonstrukciju Doma revolucije i njegovog dovođenja u situaciju da bude u upotrebi građanima Nikšića. Tu je svakako i završetak gradskog Trga gdje je ostalo još da se radi popločavanje i mislim da trg izrasta u ono što smo sio željeli da bude", kazao je Grbović.

Ovih dana bi, prema njegovim riječima, trebalo da dobiju i donaciju Evropskog regionalnog fonda za izgradnju Doma za stare gdje će biti smješteno oko 200 osoba.

Najavio je gradnju zgrada za penzionere, zdravstvene radnike, zaposlene u MUP-u i u Opštini, investicije privatnika, radove na putnoj i vodovodnoj infrastrukturi.

Tu su i velike investicije poput gradnje drugog bloka vjetrenjača na Vučju za koje će biti uloženo oko 70 miliona eura, i 25 miliona eura za prevođenje Zete u Krupac i u Slano.

"Za Dom za stare predviđeno je oko 200 uposlenih, u farmi Goranović oko 50, u Logističkom centru i u preradi ljekovitog bilja po stotinu, u preradi voća oko 50. Samo na ovim projektima biće uposleno oko 500 ljudi, a da ne govorimo o nekim značajnim projektima koje rade drugi investitori“, pobrojao je Grbović.

Što se kadrovskih rješenja tiče kazao je da mu je prioritet da nađe nekoga ko će moći da zamijeni Đoka Krivokapića na mjestu potpredsjednika i sekretara za finansije, jer je Krivokapić od februara predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede.

"Očekujem od koalicionog partnera da predlože njihovog člana za potpredsjednika. Što se tiče sekretareijata tu ćemo imati određenih manjih izmjena. Moramo raspisati oglase i vidjećemo ko će biti kanditati koji će se javljati. Tako i po dubini, javnim ustanovama, preduzećima, ali u svakom slučaju tim koji dobija ne treba previše mijenjati jer može doći do nekih problema", kazao je Grbović i dodao da će se potruditi da zadrži "kostur" ekipe sa kojom je radio i čijim učinkom je bio izuzetno zadovoljan.

Prošle sedmice za šefa lokalnog Parlamenta izabran je Radivoje Lala Nikčević, predsjednik nikšićkog odbora DPS-a.

Zbog toga što je opozicija bojkotovala lokalne izbore u gradu pod Trebjesom u skupštinskim klupama nalaze se odbornici samo vladajuće koalicije na državnom nivou.

DPS-u je na osnovu osvojenih glasova pripalo 37 odborničkih mandata, a Socijaldemokratama četiri.