Crna Gora i Srbija zajedno dovode turiste iz Kine

Kao i prethodnih godin, Crna Gora i Srbija predstavljaju ponudu na ovom sajmu na zajedničkom štandu pod sloganom “Wild Soul of Europe”

71 pregleda1 komentar(a)
Sajam turizma, Foto: TO Tivat
30.03.2017. 13:10h

Turistička organizacija Tivat predstavila je ponudu najamnjeg bokejslog grada turističkim agentima iz najmnogoljudnije zemlje svijeta – Kine, na turističkoj berzi COTTM koja se sjutra završava u Pekingu.

COTTM je kineska “business to bussines” (B2B) turistička berza koja se održava u period od 29.do 31.marta. Ove godine je okupila više od 400 izlagača iz preko 65 zemalja svijeta. Očekivanja organizatora su da će privući preko 4.000 specijalizovanih kupaca-agencija samo iz Kine kao i izuzetnu pažnju medijskih kuća.

Kao i prethodnih godin, Crna Gora i Srbija predstavljaju ponudu na ovom sajmu na zajedničkom štandu pod sloganom “Wild Soul of Europe”.

Pored promotivnih aktivnosti koje su u Pekingu za predstavnike kineskih turistilkih agencija i tamošnje medije priredili Nacionalna TO Crne Gore i Turistička organizacija Srbije, direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić imala je niz sasatanaka na kojima se razgovaralo o potencijalnoj saradnji grada Tivta i kineskih turoperatiora, te svemu svega što Tivat može ponuditi kineskoim turistima.

Agencije koje su iskazale interesovanje za turističku ponudu najmanjeg bokeljskog grada su Beijing International Travel Co, Eight Continents travel, Global travel, CITIC International travel, Merit International, Mice CTC Service Co, World travel on line, Toursforfun i mnogi drugi.

“Organizacija ovakvih susreta se pokazala kao veoma uspješan model za uspostavljanje kontakata sa zainteresovanim turoperatorima sa emitivnih tržišta, naročito imajući u vidu najavljene vizne olakšice za kineske turiste koji će u grupama putovati u Crnu Goru.”- saopšteno je juče iz TO Tivat. Inače, turistički poslenici Crne Gore i Srbije pired viznih olakšica za Kineze koje su uvele obje države, računaju i na skoro uspostavljanje redovnog direktnog aviosaobraćaja između Beograda i Pekinga jer će na toj liniji uskoro početi da let kineska aviiokompanija Hainan Airlines.

To će tržište ovih dviju zemalja kineskim turistima učiniti mnogo dostupnijim nego što je to do sada bio slučaj. Tivćani inače, tokom maja organizuju i višednevnu radnu posjetu tom gradu predstavnika jedne od najvećih kineskih turoističkih organizacija “C trip” iz Šangaja.