Grbović i Parača obišli radove na Ilinom brdu: Završetak do kraja godine

Vrijednost radova je 2,5 miliona eura, rok za završetak je 150 dana, a izvođač radova je nikšićka kompanija „Mehanizacija i programat“

89 pregleda10 komentar(a)
30.03.2017. 11:51h

Predsjednik Opštine Nikšić i direktor Direkcije za saobraćaj, Veselin Grbović i Savo Parača, obišli su radove na Ilinom brdu i na Vraćenovićima i najavili njihov završetak do kraja godine.

„Prije mjesec su krenuli radovi na radilištu Ilino brdo, dionici dugoj pet kilometara, koja će imati 1,1 kilometar treće trake. Biće i uređenje ispred graničnog prelaza, pravićemo proširenja za teretne kamione, odmorišta i uraditi sve po najsavremenijim standardima“, kazao je Parača i dodao da će do početka turističke sezone biti završen veći dio posla, a moguće i kompletan.

Vrijednost radova je 2,5 miliona eura, rok za završetak je 150 dana, a izvođač radova je nikšićka kompanija „Mehanizacija i programat“.

Nakon rekonstrukcije puta od Vilusa do Petrovića krenulo se sa drugom fazom koja podrazumijeva rekonstrukciju puta do Vraćenovića u dužini od 13 kilometara, a vrijednost radova je 3,6 miliona. Izvođač je podgorička kompanija „Tehnoput“.

„Dionica od Petrovića do Vraćenovića i do granice značajna je ne samo za Nikšić, već za čitavu Crnu Goru. Trenutno se izvode radovi na dionici od Vraćenovića do granice i nadam se da će put brzo biti asfaltiran“, kazao je Grbović.

Radovi na toj dionicu od 3,6 kilometara biće, prema riječima Parače, završeni za mjesec, a planiraju da na graničnom prelazu urade još jednu traku „kako bi se lakše odvijao teretni saobraćaj“. Radovi na dionici od Vraćenovića do Petrovića još uvijek nijesu počeli zbog problema oko eksproprijacije zemljišta.

„Vlada će danas-sjutra donijeti odluku o proglašenju javnog interesa tako da se otvaraju mogućnosti da se dalje nastavi sa tim radovima“, kazao je Grbović i kazao da će radovi na tom dijelu puta biti završeni do kraja godine.

Prema njegovim riječima granični prelaz kod Vraćenovića, posle Dobrakova, je najprometniji prelaz za teretni saobraćaj u Crnoj Gori.

Grbović je za narednu godinu najavio rekonstrukciju 17 kilometara puta od Vilusa do Trubjele, a u planu im je da u nekom narednom periodu počne izrada projekta za put od Nikšića do Cetinja.

Galerija

Veselin Grbović, Savo Parača FOTO: Svetlana Mandić
Veselin Grbović, Savo Parača FOTO: Svetlana Mandić
Ilino brdo FOTO: Svetlana Mandić
Veselin Grbović, Savo Parača FOTO: Svetlana Mandić
Ilino brdo FOTO: Svetlana Mandić