Krivične prijave zbog gradnje u Baru i Budvi bez građevinskih dozvola

59 pregleda6 komentar(a)
gradilište, radovi, građevinski radnik, Foto: Shutterstock.com
24.03.2017. 14:48h

Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta u dvije odvojene aktivnosti u Baru i Budvi podnio je dvije krivične prijave protiv dvije osobe zbog sumnje da su počinila krivična djela građenje objekta bez građevinske dozvole.

Krivične prijave podnijete su protiv S.Đ. (41) iz Bara i B.P. (45) sa Cetinja

"Službenici ovog Odsjeka su, 22. marta podnijeli krivičnu prijavu protiv S.Đ. (41) iz Bara zbog osnovane sumnje da je izgradio objekte bez prethodno pribavljene građevinske dozvole. Kako se sumnja, on je ovo krivično djelo izvršio na način što je u naselju Kunje u Baru, bez prethodno pribavljene građevinske dozvole sagradio ukupno 27 objekata, i to 17 objekata spratnosti prizemlje u osnovi površine 46m2, devet objekata spratnosti prizemlje koji u osnovi imaju površinu od 30m2 i objekat spratnosti prizemlje, dva sprata i mansadra u osnovi površine 200m2. On je ove objekte, kako se sumnja, sagradio u toku 2016. i 2017 godine", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i tom tužiocu je protiv S.Đ. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo.

"Službenici Odjeska za suzbijanje privrednog kriminalteta su 23. marta podnijeli krivičnu prijavu protiv B.P. (45) iz Cetinja zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole. On je kako se sumnja, ovo krivično djelo izvršio na način što je kao investitor u izgradnji objekta na teritoriji Opštine Budva, gradio objekat bez prethodno pribavljene građevinske dozvole. Objekat je izgrađen u grubim građevinskim radovima spratnosti prizemlje i tri sprata u osnovi površine 130m2", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru i tom tužiocu je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je B.P. počinio krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole.