Đaci iz regiona će se takmičiti tri dana

Takmičenje učenika u kvizu znanja „Pametna ekonomija”, biće održano u subotu

0 komentar(a)
Ekonomijada, Foto: PG Biro
17.03.2017. 18:48h

U školi „Mirko Vešović“ juče je počelo trodnevno regionalno takmičenje učenika ekonomskih škola iz regiona.

Na Ekonomijadi učestvuju učenici ekonomskih škola iz Ljubljane u Sloveniji, Varaždina u Hrvatskoj, Tuzle i Sarajeva iz Federacije Bosne i Hercegovine, Banjaluke iz Republike Srpske, Beograda i Čačka iz Srbije i Strumice iz Makedonije.

Takmičenje učenika u kvizu znanja „Pametna ekonomija”, biće održano u subotu.

Devetu Ekonomijadu juče je svečano otvorio predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđije Suhih.

Izražavajući zadovoljstvo što je Glavni grad domaćin ovogodišnje Ekonomijade, Suhih je istakao značaj sjajnih rezultata podgoričke Ekonomske škole postignutih u prethodnom periodu, što je upravo ovu obrazovnu ustanovu kvalifikovalo da bude organizator ovogodišnjeg takmičenja.

On je kazao da je Podgorica oduvijek bila rasadnik mladih, obrazovanih i talentovanih ljudi, koji su svoj grad i Crnu Goru dostojno predstavljali i van njenih granica.

Naglasio je da će Glavni grad i ubuduće nastaviti da afirmiše mlade i obrazovane kadrove i time unapjeđuje crnogorsko društvo.

“Uvjeren sam da će Ekonomska škola i Podgorica biti odličan domaćin koji će poslati poruku da mladost, znjanje i druženje nemaju granice i da ovakvi susreti garantuju bolju i sigurniju budućnost. Naredna tri dana Ekonomijada će okupiti mlade ljude koji su osim znanja koje posjeduju, željni da nauče još više”, kazao je Suhih.